Rok za uplatu druge rate poreza na imovinu – 16. maj

Biznis 10. maj. 202216:2311 komentara
Podeli:
Izvor: Unsplash/Tierra Mallorca

Rok za uplatu druge rate godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu je ponedeljak, 16. maj, saopštio je Sekretarijat za javne prihode Grada Beograda. Ovaj datum predstavlja krajnji rok za uplatu iznosa ovog poreza za drugo tromesečje i u ostalim lokalnim samoupravama u Srbiji, s ozbirom da 15. maj "pada" u nedelju, kada je neradni dan.

„Prema Zakonu o porezima na imovinu, porez na imovinu se plaća tromesečno, u roku od 45 dana od početka tromesečja“, navodi Sekretarijat za javne prihode Grada Beograda.

Kako se navodi u saopštenju –  redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obaveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju.

„Za dobijanje potrebnih obaveštenja građani se mogu javiti na brojeve telefona nadležnih opštinskih Odeljenja Sekretarijata za javne prihode, koji su objavljeni na internet stranici Grada Beograda svakog radnog dana od 8 do 14 časova izuzev srede, kada se mogu obratiti u vremenu od 8 do 18.30 časova“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar