Relić posle sastanka s premijerkom: Na dobrom smo putu da postignemo dogovor

Biznis 19. mar 202117:23 > 18:3414 komentara

Posle sastanka sa premijerkom Anom Brnabić, predsednik Udruženja klubova i noćnih barova Miša Relić, kaže da su na dobrom putu da postignu dogovor, iako nisu svi njihovi zahtevi prošli.

„Jako dobar sastanak i težak, bili su predstavnici Udruženja klubova i noćnih barova, ivent industrije i ugostitelji iz Novog Sada, razgovarali smo o svim problemima. Premijerka se zauzela za problem i verujem da ćemo doći do rešenja. Problem je u šiframa, jer svi ugostitelji imaju šifre. Kako oprediliti koji noćni bar i klub, ivent centar, a kako restoran ili kafić, koji je ipak mogao da radi“, rekao je Relić.

Pročitajte i:

On je ponovio da priča kako su kafići i noćni barovi leglo zaraze pada u vodu, jer ne rade 12 meseci, a broj obolelih je sve veći.

„Mi ne radimo, restorani i kafići rade do 8, ali nema večere. U restoranu ako sedite na dva metra ne vidim kako je leglo zaraze. Pokušali smo da objasnimo da ne postoji logika da se zatvaraju restorani i kafići, osim ako je država nesposobna da kontroliše mere. Mora razmak da bude dva metra i to je jedini način da se vrate na posao. Insistiramo da se ne vraća radno vreme do 8, jer nam to radno vreme ukida večeru, mora da bude bar do 9, da bi restorani mogli da iole nešto zarade i plate dažbine. Tražili smo još jedan minimalac, to smo uspeli da predstavimo“, objasnio je on.

Dodao je da su noćni klubovi i barovi zatražili direktnu subvenciju firmama koje ne posluju 12 meseci.

„Tu je problem šifre i našli smo neko rešenje i uspećemo da spasemo jednu bitnu stavku kada je turizam u pitanju“, navodi Relić.

Komentari

Vaš komentar