Raspisana nabavka tri elektromotorna voza za brzinu od 200 km/h

Biznis 11. feb. 202114:54 > 16:3932 komentara
Podeli:
Kineski brzo voz
Izvor: STR / AFP

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je tender za nabavku elektromotornih vozova za brzinu od 200 km/h, piše eKapija.

Vozovi se nabavljaju u otvorenom postupku, za saobraćaj na relaciji Beograd-Novi Sad-Subotica, a tender se odnosi na nabavku tri voza, precizira eKapija.

U tenderskoj dokumentaciji navedene su i tražene karakteristike vozova: dužina od 100 m (±5), minimalan broj sedišta prvog i drugog razreda 300 (±5), pod i bočni zidovi sa grejnim elementima, prozori sa sigurnosnim staklima, toplotna i zvučna izolacija, spoljno i unutrašnje LED osvetljenje, klizna vrata na električni pogon, toaleti za osobe sa ograničenom pokretljivošću, po dva bara sa automatima za tople napitke i mogućnošću elektronskog plaćanja, WI-FI i sistem za rezervaciju sedišta, sistem za zvučna obaveštenja i monitori za vizuelno obaveštavanje putnika uključujući i prikaz rezervisanih mesta u vozu…

Kontrola, dijagnostika i upravljanje biće izvedena preko CAN veze i intraneta.Potrebno je da ponuđač organizuje i obuku za održavanje i upravljanje vozom.

Prvi voz do kraja oktobra, preostala dva do kraja godine

Rok isporuke prvog voza je najkasnije do 31. oktobra, a preostala dva do 31. decembra ove godine.

Garantni period za sve vozove je dve godine od operativnog prijema. Ponuđač je u obavezi da u garantnom roku vrši održavanje svih softvera – za sistem bezbednosti, pristup glavnom računaru, dijagnostiku upravljanja vučnim motorima, dijagnostiku vrata i toaleta, kao i softvera za sistem protivklizne zaštite i klimatizaciju.

Ponuđač dostavlja bankarsku garanciju za ozbiljnost ponude na iznos od 3% od iznosa ukupne ponuđene cene. Prodavac će kupcu nakon potpisivanja ugovora predati bankarsku garanciju za dobro izvršenje posla u visini od 10 odsto od ukupne vrednosti ugovora bez PDV-a. Avans se isplaćuje u visini do maksimalno 50 odsto vrednosti ugovora.

Rok za podnošenje ponuda je 15. mart, a ostale detalje tendera pogledajte na portalu eKapija.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović potpisao je 6. januara sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo Memorandum o nabavci voznih sredstava sa Kinom, podseća eKapija.

Komentari

Vaš komentar