Raspisan tender za izradu strategije razvoja aerodroma u Srbiji i gradnju novih

Biznis 18. avg 202116:34 > 16:376 komentara
Podeli:
tender dana
Izvor: N1

Aerodromi Srbije doo raspisali su tender za izradu strategije razvoja aerodroma u Srbiji za perod od 2025. do 2030. godine, koja će analizirati mogućnosti za gradnju novih aerodroma i povećanje obima usluga u postojećim vazdušnim lukama.

Kako je pojašnjeno u projektnom zadatku tendera za izradu strategije razvoja aerodroma, postojeća Strategija razvoja železničkog, drumskog, vodnog, vazdušnog i intermodalnog transporta u Republici Srbiji od 2008. do 2015. godine izgubila je na važnosti i usklađenosti sa strateškim, razvojnim i pravnim aktima Srbije i Evropske Unije.

Predmet javne nabavke je izrada Strategije sa Akcionim planom.

Kako je navedeno, ovim dokumentima potrebno je izvršiti analizu potencijalno novih aerodroma, odnosno usluga, zatim o mogućnosti povećanja obima usluga na postojećim aerodromima, analizu aktivnosti u uslovima pandemije i nakon nje, kao i definisanje ključnih razvojnih projekata.

Strategija, kako se navodi, između ostalog mora sadržati viziju i opšte i posebne ciljeve koji se žele postići, dok Akcioni plan treba da sadrži konkretne ključne razvojne projekte, rokove za završetak i potrebne finansije. Tender ističe 8. septembra.

Više informacija potražite na portalu eKapija.

Komentari

Vaš komentar