Raspisan tender za izgradnju druge faze nove prokupačke bolnice

Biznis 10. nov 202108:173 komentara
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Grad Prokuplje raspisao je tender za izgradnju druge faze nove prokupačke bolnice vredan pet milijardi 890 miliona dinara, ili oko 50 miliona evra, kazao je agenciji Beta gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović.

On je istakao da je izgradnja nove prokupačke bolnice koju finanasira Vlada Srbije sa 70 miliona evra najznačajnija i najveća investicija u tom gradu za poslednjih 100 godina.

„Završetak novog Zdravstvenog centra u Prokuplju značajna je investicija koja će omogućiti ne samo Prokupčanima već i stanovnicima celog Topličkog okruga da se leče na najsavremeniji način“, kazao je Aranđelović.

Tender za izvođača radova druge faze bolnice koji predviđa izgradnju modernog hirurškog bloka traje 30 dana.

„Već u decembru mesecu očekujemo izbor izvođača radova i uplatu avansa, a radovi će početi pre Nove godine lili početkom 2022. godine, istakao je Aranđelović.

On je podvukao da je lokalna samouprava raspisala tender i za stručni nadzor nad izvođenjem radova na novoj bolnici, koji će finanasirati iz sopstvenih sredstava sa 62 miliona dinara.

U prvoj fazi rekonstrukcije pre dve godine završen je kompletan spoljašni deo objekta, od fasade do zamene krova.

Ova druga faza obuhvata i uređenje unutrašnjosti, odnosno gradnju operacionog bloka, uredjenje ordinacija i sanitarnih prostorija i opremanje savremenim medicinskim aparatima i nameštajem.

Komentari

Vaš komentar