Radovi na obilaznici oko Beograda pre roka, obećali izvođači Momiroviću

Biznis 11. jan. 202115:568 komentara
Podeli:
Tanjug/Tara Radovanović

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas radove na obilaznici oko Beograda i pozvao izvođače radova da predano rade svakog dana, jer obilaznica ne samo da će smanjiti gužve na autoputu kroz Beograd, već i zagađenje u centru grada, što će omogućiti bolje funkcionisanje i normalan život svih građana.

Radovi na deonici od Ostružnice do Ibarske magistrale, uključujući i petlju Petlovo brdo, po planu treba da budu završeni do aprila ove godine, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

povezane vesti

Predstavnici izvođača, kompanija Pauer Čajna i Azvirt obećali su Momiroviću da će se radovi privesti kraju i pre dogovorenog roka.

Tempo rada na obilaznici oko Beograda uključivao je važno pitanje rešavanja problema divljeg naselja Vijadukt, a u pregovore su od početka bili uključeni predstavnici najvažnijih institucija koje štite prava građana.

Momirović je istakao da je pitanje nalaženja adekvatnog i obostranog rešenja iseljavanja sugrađana bilo na prvom mestu i da nije dolazilo u obzir da se ponove greške nasilnog raseljavanja, što je bila praksa u prethodnoj vlasti.

,,Višedecenijski problem raseljavanja 74 porodice rešen je pažljivom komunikacijom nakon dva meseca pregovora. Nismo želeli da ljude na silu iseljavamo, da ih stavljamo u nekakve kontejnere, želeli smo da našim sugrađanima pomognemo“, naglasio je Momirović.

Žiteljima naselja Vijadukt su isplaćena obeštećenja za kuće koje će biti srušene zbog izgradnje obilaznice, tako da će tim novcem moći da kupe druge kuće.

„Zahvaljujem se Vladi, zaštitniku građana, Momirovići i Zoranu Drobnjaku. Izašli su nam u susret, dobili smo naknadu u novcu tako da možemo sebi da kupimo krov nad glavom. Zadovoljni smo. Bili su korektni prema nama, dobili smo to što smo hteli“, rekao je jedan od stanovnika naselja Vijadukt Duško Vasić.

Komentari

Vaš komentar