Radojičić: Ugovorena izgradnja 11 vrtića, investicija 2,6 milijarde dinara

Biznis 07. feb 202216:2618 komentara
Izvor: N1

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ocenio je da Program izgradnje objekata predškolskog obrazovanja Direkcije za građevinsko zemljište dobro napreduje i da je od planiranih 22 ugovorena izgradnja 11 vrtića, što je investicija vredna 2,6 milijarde dinara sa PDV-om, saopštio je Beoinfo.

Potpuno su završena tri objekta i za njih je u toku pribavljanje upotrebnih dozvola, jedan objekat je u završnoj fazi izgradnje, dok je u fazi projektovanja još sedam objekata, naveo je Radojičić.

„Sve to znači da će ovim programom u narednom periodu biti obezbeđen smeštaj za ukupno 5.047 dece predškolskog uzrasta“, rekao je Radojičić i dodao da je od 2019. do danas, kroz programe Direkcije za građevinsko zemljište investirano 986 miliona dinara u rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih predškolskih ustanova.

Prema njegovim rečima, u toku je potpisivanje ugovora o izgradnji vrtića u Lazarevcu, da je raspisan tender za projektovanje i izgradnju vrtića u naselju Altina 2, dok je u pripremi i tender za projektovanje i izgradnju vrtića u Bloku 8a na Novom Beogradu.

„Procenjena vrednost investicije za nove tri lokacije je oko 600 miliona dinara“, rekao je gradonačelnik Beograda.

Tokom prethodnih pet godina Grad Beograd jeuložio oko pet milijardi dinara u obnovu više od 45 vrtića i više od 115 škola, naveo je Radojičić, ocenivši da su gradnjom ili adaptacijom pogodnih prostora u 18 objekata otvorena nova mesta za decu.

Komentari

Vaš komentar