Detaljno praznično radno vreme prodavnica, tržnih centara i Pošte

Biznis 29. dec. 202110:27 > 30. dec. 2021 15:274 komentara
Podeli:
Izvor: Pixabay

Tokom novogodišnjih praznika, od 1. do 3. januara, i na Božić, 7. januara, radiće dežurne pošte, saopštila je danas Pošta Srbije. Kada je reč o trgovinama, neradni dani za većinu prodavnica biće 1. i 7. januar, dok će 31. decembra i 6. januara raditi skraćeno radno vreme.

Svih dana praznika Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu i pošta na Aerodromu „Nikola Tesla“, radiće neizmenjeno – non-stop, kao i pošte na gotovo svim graničnim i administrativnim prelazima.

U subotu 1. januara i u petak 7. januara, dežuraće Glavna pošta u Takovskoj 2, pošta na Aerodromu „Nikola Tesla“, i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

U nedelju 2. januara, radiće i pošte u tržnim centrima u Beogradu i Кragujevcu, pošte u Univereksport objektima u Novom Sadu i okolini, pošte u turističkim centrima – na Кopaoniku i Zlatiboru, i druge dežurne pošte.

U ponedeljak 3. januara radiće 54 dežurne pošte u celoj Srbiji, u Beogradu i svim drugim većim gradovima.

U petak 31. decembra i u četvrtak 6. januara, pošte sa celodnevnim radnim vremenom radiće skraćeno – do 17 časova, a 27 pošta u Srbiji, čiji je spiska objavljen na sajtu Pošte Srbije, radiće do 18 časova.

Radno vreme trgovina

Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go

U petak, 31. decembra sve radnje Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go radiće skraćeno, do 18 časova, saopšteno je iz trgovinske kuće Delez Srbija.

U subotu, 1. januara prodavnice će biti zatvorene, dok će u nedelju, 2. januara sve prodavnice imati redovno radno vreme.

Na Badnje veče, 6. januara, prodavnice će raditi skraćeno, do 18h časova, dok će Božić, 7. januar, biti neradan dan za sve Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go radnje.

Idea, Roda, Mercator

Većina Idea, Roda i Mercator prodavnica će 31. decembra i 6. januara raditi skraćeno do 18 časova, neradni dani za većinu prodavnica, uključujući i Idea online prodavnicu, biće 1. i 7. januar, dok će od 2. do 6. januara važiti redovno radno vreme, navode u trgovinskom lancu Mercator-S.

Pet Idea prodavnica za potrošače će imati otvorena vrata u redovnom radnom vremenu tokom 31. decembra i 1. januara - dve u Beogradu (u Cara Dušana i  u Kralja Milana), jedna na Kopaoniku (Sunčani vrhovi) i dve na Zlatiboru (Jovanke Jeftanović i Miladina Pećinara). Na Božić, 7. januara, radiće pomenute prodavnice na Zlatiboru i Kopaoniku.

Lidl

Prodavnice trgovinskog lanca Lidl ne rade 1. i 7. januara, dok uoči dočeka Nove godine i na Badnji dan - 31. decembra i 6. januara - rade skraćeno radno vreme, do 18 časova.

Kako stoji na sajtu ove trgovinske kuće, 2. i 3. januara Lidl prodavnice rade redovno radno vreme.

Univerexport

Poslednjeg dana ove godine, 31. decembra, svi Univerexport maloprodajni objekti rade do 18 časova, a internet prodavnica eLakolije do 16 sati.

Isto važi i za 6. januar.

Prvi dan 2022. godine je neradni za sve radnje ovog trgovinskog lanca, kao i internet prodavnicu.

Od 2. do 5. januara svi maloprodajni objekti rade prema ustaljenom rasporedu radnog vremena.

Određene prodavnice Univerexporta radiće i 7. januara 2022. godine, do 14, odnosno do 14.30 časova, o čemu su detalji dostupni na sajtu ovog trgovinskog lanca.

DM drogerije

Dm drogerije su 31. decembra 2021. godine otvorene do 18 časova, dok će subota 1. januar 2022. biti neradan dan.

U nedelju, 2. januara, deo drogerija ovog lanca koje se nalaze u tržnim centrima i robnim kućama će raditi po prilagođenom režimu, dok će ostale biti zatvorene.

Od 3. do 5. januara Dm drogerije će raditi po uobičajenom radnom vremenu, a na Badnji dan, 6. januara prodajni objekti ostaju otvoreni do 17 ili 18 časova, u zavisnosti od konkretne lokacije.

Božić će biti neradni dan za sve Dm drogerije.

Tržni centri

Tržni centri tokom predstojećih praznika takođe imaju prilagođeno radno vreme - rade uglavnom skraćeno, do 18 časova, na dan dočeka Nove godine 31. decembra i na Badnji dan 6. januara.

Prvi dan nove 2022. godine je neradni, kao i 7. januar.

Bioskopi u okviru tržnih centara radiće i 1. i 7. januara 2022.

Komentari

Vaš komentar