Protest sindikata RGZ, nezadovoljni zaštitom prava zaposlenih

Biznis 11. feb. 202120:057 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Sindikati Republičkog geodetskog zavoda protestovali su danas ispred Vlade i Predsedništva Srbije, nezadovoljni zaštitom prava zaposlenih i poslovnim odlukama rukovodstva.

Traže da njihove predstavnike prime predsednik Republike, premijerka i ministar građevinarstva Tomislav Momirović.

Sindikati već dve godine ukazuju na „uništavanje“ Geodetskog zavoda, kao i na to da, kako kažu, Vlada i resorna ministarstva „ništa ne čine da to spreče“.

„Jedno veoma važno pitanje je poštovanje sporazuma koje su sindikati RGZ potpisali sa Vladom Republike Srbije 2019. godine kada su dva štrajka bila sprovedena i na one odredbe sporazuma koje se sada drastično krše, a one se pre svega odnose na jedan necivilizacijski odnos, na nezakonit odnos prema učesnicima tadašnjeg štrajka, pre svega prema ovlašćenim predstavnicima ova tri sindikata koji su i dalje izloženi šikaniranju, mobingu, premeštajima, izmišljenim disciplinskim i svakim drugim krivičnim prijavama, da se jednostavno nijedan od sindikalnih predstavnika više ne oseća da radi u jednom normalnom radnom ambijentu“, kaže o razlozima protesta za N1 Nebojša Pejčinović iz Sindikata Nezavisnost RGZ.

Komentari

Vaš komentar