Protest „Ivent industrije“: Država primenila model – zaključaj i ignoriši

Biznis 21. jan. 202113:06 > 16:0810 komentara
Podeli:

Članovi Udruženja "Ivent industrija Srbije", koja okuplja organizatore proslava i drugih događaja protestovali su na tri lokacije u Beogradu - ispred Ministarstva finansija, Ministarstva trgovine i Ispred zgrade Vlade Srbije jer su, kako kažu, jedina privredna grana kojoj je zabranjeno obavljanje delatnosti zbog mera zaštite od pandemije koronavirusa, a nije im ponuđena pomoć.

Oni su istakli na protestu ispred Vlade da je položaj u kojem se nalazi ta delatnost „dramatičan“.

„Ivent industriju čine firme koje organizuju masovne događaje, proslave, koroporativna dešavanja, a rad nam je zabranjen 15. marta. Više od 10 meseci nekoliko stotina firmi, nekoliko hiljada zaposlenih i desetine hiljada njihovih članova porodica su bez primanja. Ni država ni javnost nas ne prepoznaju kao posebnu branšu – mi nismo turističke agencije, ugostitelji.. oni svi nekako rade, nama je rad zabranjen“, navedeno je na protestu.

Izvor : N1

Vlada je zaključala jednu privrednu delatnost i taj ključ je izgubila, navode organizatori protesta i dodaju da „taj ključ mora da se nađe, jer ljudi više nemaju sredstava za život“.

„Pomoć drugima pozdravljamo, ali nas nigde tu nema. A po svim parametrima evropskih država ivent industrija je najugroženja delatnost u pandemiji. U mnogim državama je prepoznata kao najveća žrtva svega toga, a u Srbiji je prema njoj primenjen jedinstveni model – zaključaj i ingoriši“, rekli su.

Komentari

Vaš komentar