Produžena odluka o zabrani izvoza Evro dizela za još sedam dana

Biznis 18. avg 202215:26 > 15:282 komentara
Podeli:
gorivo benzin benzinska pumpa n1
Izvor: N1

Vlada je donela izmenjenu odluku o privremenoj zabrani izvoza Evro dizela EN 590 kojom se zabrana produžava za još sedam dana.

Kako je saopšteno iz vlade, donošenjem ove mere sprečiće se moguće štete po privredu i građane s obzirom na to da energetska kriza na svetskom tržištu i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice ove robe bitne za građane Srbije.

Povezane vesti

Članovi vlade doneli su i Rešenje o dodeli nacionalnog sportskog priznanja Ivani Nišević, s obzirom na to da je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u olimpijskom sportu – rukomet, održanom u Beogradu, 2013. godine.

Ista odluka doneta je i za rukometaša Ivana Stankovića za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u tom olimpijskom sportu u Beogradu, 2012. godine. Donošenje ovakvih rešenja su od veoma važnog interesa za razvoj i afirmaciju sporta, bolju motivaciju i pripremu sportista za postizanje što boljih rezultata koji će doprineti afirmaciji naše države, pa je samim tim od velikog značaja i interesa za Republiku Srbiju.

Komentari

Vaš komentar