Prodaje se potkrovlje u Madridu: Udobnih i svetlih 5 kvadrata za 65.000 evra

Biznis 17. jun. 202121:3912 komentara
Podeli:
Potkrovlje, prozor, tavan
Izvor: pixabay.com

Tržište nekretnina u Madridu nudi “zavodljivo potkrovlje” u samom centru glavnog grada Španije, nedaleko od muzeja Prado i parka Retiro. Kako se navodi u oglasu, radi se o “veoma udobnom i svetlom stanu, koji ima sve što je potrebno, uključujući kupatilo, sobu i kuhinju” i to sve po ceni od 65.000 evra. Ovaj “dom” broji neodoljivih 8 kvadrata od kojih je samo 5 funkcionalno zbog kosina.

Kako piše “La Vanguardia”, ovakav oglas ima svoju svrhu, a to je da privuče pažnju pošto je u realnosti soba ujedno i hodnik i kuhinja i kupatilo i ostava, čak i orman.

Od kupatila takođe nema ni traga – na fotografijama agencije za nekretnine, ono se uočava samo oštrim okom, iza otvorenih vrata frižidera. Uz pomoć mašte, moglo bi se pretpostaviti da se ispred njega nalazi tuš.

Svega ovoga je svesna i agencija za nekretnine koja ga je stavila na tržište, stvarajući veliku pometnju.

Ne štede na detaljima kada objašnjavaju da je ovaj “dom” namenjen za nekoga ko je stambeno obezbeđen, verovatno na periferiji Madrida, ko želi da se istušira nakon posla, da se presvuče ili se odmori u pauzi dvokratnog radnog vremena.

“Očigledno ovo nije mesto za stanovanje, to nema potrebe ni objašnjavati”, uveravaju iz agencije iako posle oglasa to čine konstantno zbog pretnji i uvreda koje su dobili neki od njihovih agenata nekretnina.

Postavlja se pitanje da li je legalno prodavati jedinicu ove kvadrature i karakteristika? To zavisi od godine izgradnje. U ovo slučaju odgovor je da, pošto zgrada datira iz 1900. godine.

Zapravo, ne radi se ni o kakvom izuzetku. U katastru Madrida nalazi se nekoliko stotina studija sa sličnim karakteristikama.

“I oni imaju svoje tržište. Da nije bilo ‘pobune’ već bismo ga prodali”, rekli su iz agencije.

Komentari

Vaš komentar