„Procurili“ lični podaci svakog desetog korisnika A1 u Hrvatskoj

Biznis 09. feb 202214:52 > 17:406 komentara
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Kompromitovan je deo ličnih podataka korisnika A1, saopštila je kompanija A1 Hrvatska. Prema saopštenju, reč je o imenima i prezimenima, adresama, ličnim identifikacionim brojevima, kao i brojevima telefona za, kako se tvrdi - manje od deset odsto A1 korisnika. Kompanija će, kako se ističe, direktno obavestiti svakog korisnika čiji su podaci "procurili".

A1 Hrvatska objavio je saopštenje o sigurnosnom incidentu, prenosi N1 Hrvatska.

Pročitajte još:

“Uprkos naprednim merama zaštite i stalnim podizanjem nivoa sigurnosti dogodio se sigurnosni incident povezan s jednom od baza korisničkih podataka kojim je kompromitovan deo ličnih podataka dela A1 korisnika”, navodi se u soapštenju.

Kako se dodaje, intenzivno se radi na utvrđivanju svih činjenica vezanih uz sigurnosni incident.

„Forenzikom je do sada utvrđeno da su potencijalno kompromitovani podaci manje od 10 posto A1 korisnika. Izloženi podaci su ime i prezime, adresa, OIB, te broj telefona. Naglašavamo da informacije o bankovnim karticama i računima nisu kompromitovane, jer nisu dostupne u navedenoj bazi podataka. Sve korisnike čiji su lični podaci potencijalno kompromitovani obavestićemo direktno“, ističe kompanija A1 Hrvatska, dodajući da je incident prijavljen policiji.

Povodom navedenog hakerskog napada oglasila se i A1 Srbija i saopštila da to nema nikakvog uticaja na baze podataka kompanije u Srbiji, istakavši da su „korisnici A1 Srbija i njihovi podaci sigurni“.

Komentari

Vaš komentar