Pregovarački tim radnika Fijata: Ne dolazite na skup samostalnog sindikata

Biznis 25. maj. 202217:52 > 17:533 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Član pregovaračkog tima radnika Fijata Igor Anđić za N1 tvrdi da Samostalni sindikat Fijata pokušava da preuzme protest "u dosluhu sa menadžerima Fijata" pozivanjem na sutrašnji skup ispred fabrike u Kragujevcu.

Povezano:

„Poštovane kolege, Samostalni sindikat ponovo pokušava da nas prevari. Nikako nemojte izaći sutra u 10 h na njihov skup. Pokušavaju da igrama sa menadžmentom preuzmu protest i opet vas sve prevare. Da sam u pravu dokaz je i da je prošli štrajk Marković (Zoran, predsednik Metalaca Samostalnog sindikata Srbije i bivši glavni sindikalac Fijata, prim. autora) poveo na insistiranje Silvije (Verneti, generalne direktorke Stelentisa u Srbiji, prim. autora) tako da nikako ne izlaziti na njihov skup. Mi smo u komunikaciji sa ministarstvom i gradonačelnikom ukoliko Fiat ne promeni stav – uslediće blokade. Dakle, ne izlazimo sutra u 10h niko!!!“, piše u tekstualnoj poruci koju je radnicima Fijata poslao pregovarački tim, a za N1 potvrdio radnik Igor Anđić.

Pregovarački tim radnika Fijata formiran je sredinom maja nakon protesta radnika, šetnje ulicama Kragujevca, odlaska kod gradonačelnika Nikiole Dašića i prijema u Beogradu kod ministarke rada Darije Kisić Tepavčević.

Njima je tada u ministarstvu obećan socijalni program do kraja meseca i da niko neće dobiti otkaz.

Komentari

Vaš komentar