Predizborni tajming za prvu liniju metroa, treću, do Prokopa – ko doživi

Biznis 23. avg. 202119:34 > 20:0835 komentara
Podeli:

Sredinom novembra počinje izgradnja metroa. Kuda će ići svaka od tri najavljene linije - građani od utorka mogu da vide u zgradi Gradske uprave u Ulici 27. marta. I to u narednih mesec dana, koliko će biti omogućen javni uvid u plan generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu.

Da li biste se samovoljno uputili u zgradu Gradske uprave da vam neko kaže da vas tamo čeka tzv. Plan generalne regulacije (PGR) šinskih sistema u Beogradu? Ipak, iza takvog rogobatnog naziva krije se ono što verovatno zanima većinu građana prestonice. Nove tramvajske linije, proširen kapacitet BG voza i ono ključno – izgradnja metroa.

POVEZANE VESTI

„Jedino nam šinski sistem garantuje brz, tačan javni prevoz, pošto je nezavistan od drugih vidova saobraćaja. Usvajanje ovog PGR kruna je višegodišnjeg rada i potvrda da se Beograd zvanično opredelio da šinski sistem postane osnovni podsistem javnog prevoza. To će se dogoditi veoma brzo, do 2030. godine“, poručio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Pod krunom ovog PGR-a krije se suština – izgradnja metroa koja je u potpunosti podređena Beogradu na vodi. U organizaciji koja se zove „Po meri metro“ sumnje nema, po čijoj se meri metro gradi. Jer da je po meri građana – prolazio bi kroz Prokop, baš kao i u svim zemljama u kojima metro ne zaobilazi glavnu železničku stanicu koja, doduše, još uvek to nije.

„Postavlja se pitanje kakvu korist će imati građani koji recimo dolaze iz Obrenovca BG vozom i izlaze na ovom famoznom Prokopu, ukoliko ne budu imali metro kojim bi mogli za 3-4 stanice da dođu do Trga Republike, već bi morali da presedaju na 2-3 linije autobusa“, pita se Miloš Vučković iz „Po meri metro“.

I tako se u planu detaljne regulacije pojavila treća linija metroa koja bi na putu od Banjice do Bloka 61 i Bežanije prolazila i kroz Prokop.

„I onda se stiče utisak da treća linija služi da pokrije nedostatke prve linije i eventualno druge. Trenutno ne govorim o drugoj liniji, jer je izvesno da će prva biti građena krajem ove godine, dok o drugoj liniji možemo pričati za neku godinu. Ta treća linija… možda se i dogodi da veći deo nas ne doživi njenu izgradnji“, tvrdi Vučković.

N1: Kad bi to moglo biti, piše li u planu?

„Ako se ne varam, za 20-ak godina u najboljem slučaju, što u realnosti u Srbiji može značiti za 50, 60, 100 godina, ostaje da budemo svedoci i da vidimo“, kaže Vučković.

Izgradnja prve linije kreće za manje od dva meseca, i to je jedino u šta ne sumnja ni naš sagovornik, jer tu su pare, a tu su i izbori. Pa iako javni uvid u plan generalne regulacije služi da bi građani podneli primedbe, nijedna primedba neće zaustaviti početak izgradnje depoa na Makiškom polju jer će se tu raditi, kako je glavni gradski urbanista objasnio, na osnovu prethodnog plana za Makiško polje, a on je usvojen pre više meseci.

Što ste se borili za vodoizvorište – borili ste se. Po svemu sudeći, na tu priču stavlja se tačka, iako je priča o metrou sa mnogo zareza i još više znakova pitanja.

Komentari

Vaš komentar