Ponovo otvoreni granični prelazi Bajmok, Đala i Bački Vinogradi

Biznis 14. jun. 202110:54 > 12:481 komentar
Podeli:
Bajmok, granica, granični prelaz, Mađarska
Izvor: FoNet/Uprava carina

Kako bi se tokom turističke sezone smanjio pritisak putnika i vozila na najopterećenije prelaze na severu zemlje Horgoš i Kelebiju, od 14. juna su, u dogovoru sa mađarskom stranom, putnicima ponovo na raspolaganju granični prelazi Bajmok, Đala i Bački Vinogradi, saopštila je Uprava carina.

„Prelazi Bački Vinogradi-Ašothalom i Đala-Tisasiget radiće od 7-19 časova, kao i Bajmok-Bačalmaš od ponedeljka do četvrtka, dok će tokom vikenda, od petka do nedelje, taj prelaz biti otvoren 24 časa“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Kako bi zadržavanja bila svedena na minimum, u Upravi carina apeluju da se putnici pre polaska na put informišu o zadržavanjima na granici i izaberu manje frekventne prelaze, ali i da vode računa o važećim propisima u putničkom prometu.

„Najveći broj građana dolazi iz evropskih zemalja gde su granične procedure vrlo slične, ali ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, najbolje je prijaviti sve što nosite sa sobom. Naročito skrećemo pažnju na gotovinske iznose, koji su kao i u zemljama EU ograničeni na 10.000 evra, koliko je preko granice moguće preneti bez prijavljivanja, tako da je veoma važno prijaviti sve iznad pomenute sume“, ističu u Upravi carina savetujući putnike da pre puta posete sajt Uprave carina, gde su navedene sve neophodne informacije.

Komentari

Vaš komentar