Ponovo deljen paradajz u Leskovcu, krizni štab najavio dolazak ministra

Biznis 14. jul. 202112:34 > 14:3426 komentara
Podeli:

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović dolazi u ponedeljak u Leskovac da razgovara sa pobunjenim poljoprivrednim proizvođačima, najavio je krizni štab povrtara Jablaničkog okruga. Poljoprivrednici su i danas podelili paradajz, na taj način protestujući zbog niske cene ovog povrća.

Cene za prodaju paradajza na veliko u Leskovcu su 10 do 25 dinara. Za to krive državu koja dopušta uvoz iz okolnih zemalja.

Krizni štab povrtara Jablaničkog okruga navodi da ih je ministar zvao još sinoć. Kažu da do tada oni treba da mu pripreme troškovnik za nadoknadu štete. Zahtev je i da se paradajz proglasi strateškom kulturom te da od naredne godine bude obustavljen uvoz na pet meseci, počev od 1. juna. Zahtev je i da predsednik Srbije dođe u Leskovac.

Danas kažu da su podelili tri do četiri tone paradajza, takođe za veoma kratko vreme. Podsetimo, proizvođači su na protestu prošlog četvrtka podelili nekoliko tona ovog povrća.

Aleksandar Kostić, predsdenik kriznog štaba, rekao je da nisu ispunjena prošlonedeljna obećanja državnog sekretara i pomoćnika ministra poljoprivrede, koji su odmah posle protesta u četvrtak došli u Leskovac.

Komentari

Vaš komentar