Poništen tender za rekonstrukciju puta Novi Pazar – Raška

Biznis 27. okt. 202111:413 komentara
Podeli:
Izvor: Pixabay

Javno preduzeće Putevi Srbije poništilo je tender za izbor kompanije koja će rekonstruisati magistralni put Novi Pazar - Raška jer su obe pristigle ponude bile znatno veće od procenjene vrednosti radova, objavio je radio Sto plus.

Pročitajte još:

Za taj posao prijavile su se turska kompanija Tašjapi čija je ponuda iznosila 2,6 milijardi dinara bez poreza na dodatnu vrednost, odnosno, oko 22,4 miliona evra, i Novi Pazar put koji je tražio 1,9 milijardi dinara, odnosno oko 16,7 miliona evra.

„Obe dostavljene ponude su odbačene po osnovu neprihvatljive ponuđene cene koja značajno i neopravdano prekoračuje procenjenu vrednost nabavke, za preko 100 odsto“, navodi se u odluci Puteva Srbije.

Radovi na rekonstrukciji putnog pravca Novi Pazar – Raška dužine 17,9 kilometara trebalo je da traju 16 meseci i obuhvate uklanjanje i rušenje oštećenih konstrukcija, ivičnjaka i kolovoza, pripremu podloge i nanošenje novih slojeva asfalta, uz uklanjanje telekomunikacionih i optičkih instalacija.

Od izvođača se očekivalo i da uradi rekonstrukciju mostova, sistema za odvodnjavanje, postavi bankine, LED rasvetu, nove saobraćajne znakove, izgradi potporne zidove, ali i sve druge radove propisane glavnim projektom.

Novac za rekonstrukciju ovog putnog pravca obezbeđen je iz kredita Evropske investicione banke i budžeta Srbije.

Komentari

Vaš komentar