Pomoćnik ministra: Inspektori kontolisali Ziđin, proverena i reka Pek

Biznis 10. apr. 202120:0610 komentara
Podeli:
Izvor: N1/arhiva

Pomoćnik ministra rudarstva i energetike Dejan Milijanović rekao je da će izmene Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koje bi uskoro trebalo da budu usvojene, doprineti očuvanju životne sredine tokom rudarskih aktivnosti.

On je u saopštenju naveo da su nadležni inspektori kontrolisali rad kompanije Ziđin koper i da je krajem marta naložena obustava svih aktivnosti na izgradnji tri ventilciona i servisnog okna, i niskopa u rudniku Jama u Boru, a kontrolisana je i reka Pek.

„U narednom periodu inspekcija će nastaviti da kontorliše poštovanje mera, ali će se raditi i po predstavkama građana Bora, kako bi greške po pitanju zaštite životne sredine ili imovine građana mogle da se otklone“, rekao je Milijanović.

On je rekao da je rudarski inspektor kompaniji Ziđin koper u slučaju zagađenja reke Pek izrekao mere po kojima je ona postupila, ali, kako je istakao, „potencijalnih zagađivača sigurno ima još“ i biće nastavljeno delovanje inspekcijskih službi da se sve nepravilnosti otklone.

Prema njegovim rečima, sproveden je nadzor, kako se izrazio, „potencijalnih zagađivača“ reke Pek „sinhronizovanim delovanjem“ tri inspekcije, vodne, rudarske i zaštite životne sredine.

Komentari

Vaš komentar