Početak radova na obilaznici oko Gornjeg Milanovca

Biznis 29. nov. 202110:486 komentara
Podeli:
Obilaznica, Gornji Milanovac, Aleksandar Vučić
Izvor: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovao je obeležavanju početka radova na obilaznici oko Gornjeg Milanovca, čija je trasa dužine 4,7 kilometara, i koja bi, kako je rečeno, trebalo da iz centra tog grada izmesti kamionski saobraćaj, smanji gužve i zagađenje, a uz novu saobraćajnicu i da spoji Gornji Milanovac sa "Milošem Velikim".

Vučić danas obilazi gradilišta infrastrukturnih projekata u Moravičkom okrugu, a u Gornjem Milanovcu je rekao da obilaznicu smatra projektom od „životnog značaja“ za taj grad i ceo Takovski kraj, koji će ga spojiti sa auto-putem „Miloš Veliki“.

„Kada bude završeno, deca u Milanovcu imaće čistiji vazduh, privreda u Milanovcu imaće bolje uslove za rad“, rekao je Vučić i najavio da će u narednom periodu biti rekonstruisana škola Desanka Maksimović i izgrađen novi vrtić, i da su ta dva projekta vredna oko 10 miliona evra, dok je projekat nove bolnice vredan oko 20 miliona evra.

Dodao je da će se graditi i vodovod prema Rudniku.

„Srbiju da zaustavite, ne možete – mene, možda možete, ali Srbiju ne, nepovratno je krenula u budućnost brzim, snažnim koracima a onima koji ne žele dobro Srbiji poručujem da će pobediti pristojna i slobodarska Srbija“, poručio je Vučić.

Ambasadorka Kine Čen Bo rekla je da taj „relativno mali“ projekat ima veliki značaj za lokalnu zajednicu i da je zadovoljna što će više ljudi u Srbiji osetiti konkretne prednosti saradnje sa kineskom kompanijom Pauer Čajna.

Predstavnik kompanije Pauer Čajna zahvalio se na poverenju ukazanom dodelom posla izgradnje i obećao da će obilaznica biti završena blagovremeno i u traženom kvalitetu.

Vučić će kasnije tokom dana posetiti gradilište deonice Preljina-Požega na auto-putu Miloš Veliki.

Komentari

Vaš komentar