Počelo rušenje dela nekadašnje fabrike „Zmaj“ u Zemunu

Biznis 23. jan. 202217:4630 komentara
Podeli:
zmaj rušenje fonet tv
Izvor: FoNet/FoNet TV

Na prostoru bivše fabrike kombajna Zmaj u Zemunu, kompanija AFI Zmaj West počela je rušenje dotadašnjih objekata, kako bi izgradila poslovne zgrade, a objekti koji za sada neće biti srušeni su devastirani, bez krova, vrata i prozora i puni smeća.

Napušteni objekti su, kao i svi slični u Beogradu, primer neuspele tranzicije, kupovine fabrika zbog građevinskog zemljišta, a ovi u bivšem Zmaju su neposredno uz srednju tehničku školu i tako stoje više od 10 godina.

Deo na kome je počelo rušenje je ograđen metalnim ogradama, dok je ostatak dostupan svima, bilo za prolazak ili za one koje mrze da nose kese sa smećem do kontejnera, pa ga iz automobila izbace tu.

Fabrika Zmaj, na zemljištu površine 18 hektara, privatizovana je u decembru 2006. godine za 1.005.000 evra, a kupac je bio konzorcijum firmi.

Kako je najavljeno, na toj atraktivnoj lokaciji, između autoputa i železničke pruge, gradiće se poslovni kompleks površine od 70.000 kvadratnih metara, u dve faze, a u prvoj se grade dva objekta površine 30.881 kvadrata, i rušenje postojećih proizvodnih pogona Zmaja je počelo.

Komentari

Vaš komentar