Pobjeda: Montenegro erlajns u stečaju tužio To Montenegro zbog žiga

Biznis 11. jun. 202111:16 > 11:231 komentar
Podeli:
Izvor: Ilustracija / montenegroairlines.com

Montenegro erlajns u stečaju tužio je kompaniju To Montenegro jer je, kako piše Pobjeda - neovlašćenim predstavljanjem i stavljanjem u promet loga koji je istovetan ili sličan čuvenom orlu, povredio registrovani žig kompanije.

„Tužbom se traži naknada štete koja nije precizirana, ali je jednaka iznosu koristi koju To Montenegro ima nameru da ostvari stavljanjem loga kao znaka na svoje robe i usluge. Traži se i da To Montenegro odmah i bez odlaganja prestane sa korišćenjem loga, a pod prietnjom novčane kazne zabranjuje mu se njegovo korišćenje i u budućnosti“, navodi Pobjeda.

Pročitajte još:

Kako se ističe, u tužbi koju je juče predao Privrednom sudu stečajni upravnik MA Saša Zejak navodi se da je To Montenegro povredio više članova Zakona o žigu, kojim je propisano da nosilac žiga ima isključivo pravo korišćenja zaštićenog znaka.

U tužibi se, navodi list, podseća da je Montenegro erlajns 26 godina obavljao usluge avio-prevoza, te da je prepoznat u svetu kao nacionalni brend i kompanija koja obavlja prevoz ka brojnim destinacijama.

„S tim u vezi, Montenegro erlajns je usluge obeležavao univerzalno, prepoznatljivim zaštitnim znakom – žigom u obliku orla, koji je sadržao i naziv društva. Tužilac je nosilac prava na nacionalnom žigu i registrovan kod Zavoda za intelektualnu svojinu, kod kojeg je u toku postupak obnove“,  ukazuje se u tužbi, navodi Pobjeda.

Takođe, konstatuje se da je To Montenegro na konferenciji za medije 28. maja predstavio novi logo kompanije koji je istovjetan ili sličan logu MA, odnosno registrovanom žigu.

Komentari

Vaš komentar