Plan za metro u Beogradu od utorka na javnom uvidu

Biznis 19. avg. 202114:597 komentara
Podeli:
Izvor: N1 / Alstom

Gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je za TV K1 da sledeće nedelje, u utorak 24. avgusta, počinje javni uvid u Plan generalne regulacije šinskih sistema koji će pokazati prvu, drugu i treću liniju metro sistema, kao i razvoj BG voza i tramvajskog sistema, saopštio je Beoinfo.

Stojčić je rekao da se u tom Planu metro prvi put posmatra integrativno, kao deo sveukupnog šinskog sistema.

POVEZANE VESTI:

„Metro kreće iz Makiškog polja, gde će se nalaziti depo, nastavlja preko Železnika i Belih voda, potom Banovog brda do Savskog trga, gde će se ukrštati prva i druga linija“, naveo je Stojčić i dodao da se dalje nastavlja do Trga republike i potom ka Dorćolu do Bajlonijeve pijace, a nakon toga jedna od stanica je budući linijski park, i na kraju do Mirijeva, odakle će druga linija, preko centra grana, ići na sremsku stranu, odnosno ka Novom Beogradu i Zemunu.

„Treća linija prolazi kroz Prokop, gde će biti i veza sa tramvajima i BG vozom“, istakao je Stojčić, uz ocenu da će takav javni prevoz biti najmanje dva, a možda i tri puta brži nego automobilski.

Najavio je i da će u prvoj nedelji septembra biti raspisan javni konkurs za izgled stanica na prvoj liniji metroa.

Stojčić je naglasio i da će se građani izjašnjavati na predstojećem javnom uvidu, ali da to neće uticati na početak gradnje u Makiškom polju jer će se, prema njegovim rečima, tu raditi na osnovu prethodnog plana za Makiško polje, koji je usvojen pre više meseci.

Komentari

Vaš komentar