Pijačni prodavci u četvrtak ponovo kod Vučića

Biznis 26. apr. 202211:54 > 11:5530 komentara
Podeli:
PREDSTAVNICI PIJACNIH PRODAVACA
Izvor: Tanjug/Tara Radovanović

Predstavnici pijačnih prodavaca imaće sastanak u četvrtak u 12.30h u Predsedništvu, potvrdio je za N1 Srđan Praštalo iz Udruženja pijačnih radnika "Opstanak".

Iako neće davati izjave do sastanka, Praštalo je za N1 rekao da neće odstupati od zahteva po kom bi pijačni prodavci bili izuzeti od mera e-fiskalizacije.

On nije precizirao sa kim će pijačni prodavci imati sastanak, o kojem ih je obavestio šef kabineta predsednika, ali pretpostavlja da će sastanku ponovo prisustvovati Aleksandar Vučić.

Podsetimo, predstavnici pijačnih prethodno su se sa predsednikom Vučićem susreli 16. aprila, a nakon sastanka su poručili da su optimističniji nego što su bili do tada.

Tada je dogovoreno da se u "razumnom roku" organizuje još jedan sastanak, a pijačni prodavci obećali su da u tom periodu neće biti novih protesta, niti blokada.

Pijačni prodavci, koji nisu istovremeno i proizvođači robe koju prodaju, protestovali su 13. aprila u Beogradu i blokirali saobraćaj na Slaviji, zbog obaveze da promet registruju preko fiskalnih kasa, a zatim su zaustavili saobraćaj i na Mostarskoj petlji.

Posle te blokade pozvani su na razgovor sa Vučićem.

Komentari

Vaš komentar