Pčelari imaju mesec i po dana da podnesu zahteve za podsticaje

Biznis 15. apr. 202214:08
Podeli:
Izvor: Pixabay

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da od danas, pa do 31. maja, pčelari mogu da podnesu zahteve za podsticaj od 800 dinara po košnici.

Kako je precizirano, zahtevi se mogu podneti preporučenom poštom od 15. aprila na adresu Ministarstvo poljoprivrede, Upravi za agrarna plaćanja, a pčelari će i ove godine za „podsticaje po košnici“ zahtev moći da podnesu elektronskim putem.

Pristup portalu za podnošenje elektronskog zahteva biće omogućen sa zvanične internet prezentacije Uprave za agrarna plaćanja https://uap.gov.rs.

Pravo na podsticaj mogu da ostvare firme, preduzetnici i fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koji ispunjavaju uslove propisane zakonom kojim se uredjuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Pravo na subvenciju po košnici moguće je ostvariti za najmanje 20, a najviše 1.000 košnica.

Kako je objašnjeno, to u praksi znači da svi pčelari koji imaju manje od 20 obeleženih i registrovanih košnica ne ispunjavaju uslov za ostvarivanje prava na podsticaj po košnici, dok oni koji imaju više od 1.000 košnica i podnose zahtev za ostvarivanje prava na ovaj podsticaj, neće po automatizmu biti odbijeni zbog prekoračenja propisanog broja košnica, već će im se priznati podsticaji za 1.000 košnica.

Komentari

Vaš komentar