Payoneer u Srbiji posluje u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju

Biznis 08. apr. 202115:534 komentara
Podeli:
Izvor: Payoneer

Payoneer je u Srbiji registrovan kao institucija elektronskog novca iz trećih država koja posluje u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju Srbije. Ovako je Nikola Mehandžić, direktor razvoja poslovanja ove kompanije za regionalno tržište, odgovorio na pitanje portala N1 da li su podaci o transakcijama koje građani Srbije obave preko ove platforme dostupne finansijskim institucijama naše zemlje.

„Treba svi da imamo u vidu da digitalna ekonomija pruža ogromne mogućnosti – ali da, isto tako, donosi puno složenosti koje poreske vlasti i regulatori širom sveta često ispituju. Nadamo se da će se situacija između Vlade Srbije i frilensera brzo rešiti, a da će naša jedinstvena globalna platforma i lokalizovana podrška dati rezultate“, rekao je Mehandžić, koji je, u ime platforme Payoneer zadužen za tržišta Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije i Crne Gore.

Payoneer je, navodi Mehandžić, fintek kompanija za međunarodna plaćanja za biznise svih veličina.

„Naši korisnici su biznisi svih veličina – od individualnih trgovaca u Indiji, preko pružalaca usluga u Srbiji, sve do velikih e-komerc kompanija u Kini“, ukazao je on.

Kako ističe, Payoneer u Srbiji ima nekoliko hiljada korisnika. Među njima su i frilenseri i kompanije koje pružaju svoje usluge stranim klijentima: programerima, dizajnerima, prevodiocima…

Komentari

Vaš komentar