Paori Sečnja u krizi, a opština pretvara poljoprivredno u građevinsko zemljište

Biznis 19. sep 202214:503 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Odbornici većinske SNS u Skupštini opštine Sečanj izglasali su rešenje, kojim se namena pašnjaka u selu Jaša Tomić menja iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište.

Reč je o parceli koja je selu Jaša Tomić data Rešenjem Skupštine opštine Sečanj iz 1993. godine, prema Zakonu o vraćanju pašnjaka selima na korišćenje, a koji je i dalje na snazi. Iz opozicione odborničke grupe “Za bolju Opštinu Sečanj – Vukašin Baćina” podsećaju da se prema tom Zakonu, namena poljoprivrednog zemljišta ne može menjati, osim za gradnju ribnjaka, te da je zbog toga rešenje koje je usvojeno na današnjoj skupštini ništavno, odnosno nezakonito.

Pročitajte još

Predsednik odborničke grupe Vukašin Baćina kaže za N1 da je, osim što je rešenje nezakonito, takva odluka i višestruko štetna.

„U momentu kada se država suočava sa nestašicama mleka, naprednjačka većina u Opštini Sečanj menja granice građevinskog reona i parcelu koja je sada preko portebna za ispašu stoke, pretvara u platformu za moguće građevinske investicije“, rekao je Baćina.

On ističe i da je odbornik iz njegove grupe „Za bolju Opštinu Sečanj“ na sednici ukazao na nezakonitost postupanja odborničke većine iz redova SNS, te da je predsedniku opštine skrenuo pažnju na falsifikovanje niza ugovora kojima je steknuta imovina i zatražio formiranje komisije koja bi to trebalo da ispita.

Za rešenje kojim se namena parcele u selu Jaša Tomić menja iz poljoptivrednog u građevinsko zemljište, nisu glasali ni odbornici SPS.

Komentari

Vaš komentar