Pandemija šansa da se startap kompanije u Srbiji približe velikim kompanijama?

Biznis 03. maj 202118:47
Podeli:

Pandemija je ostavila trag i na startap zajednice, pa je za veći broj njih, prema rečima struke sada idealna prilika da se povežu sa velikim kompanijama. O poslovnoj startap klimi u Srbiji za Info biz govorio je Zoran Vasiljev iz kompanije Centili.

N1: U Vašoj biografiji su, između ostalog i tri uspešne prodaja startapa. Kako Vam se sada čini poslovna startap klima u Srbiji?

„Jedan od razloga mog povratka u Srbiju je zdrava atmosfera koja se stvorila oko startapa u Srbiji kao i ambicija vezanih za startap eko sistem. Neosporno je da smo kreativni i da imamo sjajne inženjere, tehničare, programere i smatram da je njima mesto ovde, da u njih treba investirati, kao i u njihove ideje“, kaže on.

Da bi startap kompanije uspele neophodno je da se približe velikim kompanijama, a sada je, tvrdi Vasiljev, pravo vreme za to.

„Stvorila se prilika tokom pandemije i za one kompanije koje nisu uspele sebe da transformišu i da prihvate neki novi način poslovanja i biznis model koji je postao digitalniji. To je šansa da se manje kompanije približe nekim kompanijama kojima je potrebna pomoć, da se digitalizuju, da budu agilnije. Startap sceni je potreban jednorog, a to je kompanija koja je vredna jedno milijardu dolara i to je san svakog osnivača koji hoće od svoje kompanije da napravi globalnog igrača. Mi imamo kompanija koje su na tom putu. Recimo, naša gejming industrija je aktivna i prepoznatljiva u svetu i ne možemo da ne spomenemo recimo Nordeus“, zaključio je Vasiljev.

Komentari

Vaš komentar