Palmer u BiH posetio i investitora iz Srbije

Biznis 06. jul. 202117:50 > 19:37
Podeli:
Izvor: Nataša Pucar, Studen Holding

Specijalni predstavnik Stejt Departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer razgovarao je sa predstavnicima najvećeg agroindustrijskog kompleksa u BiH i sa predsednikom uprave STUDEN holdinga Ilijom Studenom o investicijama i razvoju privrede Zapadnog Balkana.

„Podržavanje i podsticanje dugoročnog ekonomskog razvoja u BiH i u zemljama regiona je naša prioritetna pozicija. STUDEN holding stvara poslovne mogućnosti koje povezuju tržišta, a to je potvrda uspešnih investicija“ rekao je Palmer.

Deo STUDEN holdinga je i BIMAL grupa koja posluje u Srbiji.

BIMAL grupa je prvo 2019. godine kupila fabriku za proizvodnju jestivog ulja Novo Sunce u Somboru, a kako je saopšteno iz STUDEN holdinga –  pokretanjem akvizicije i integracije fabrike Bečejka nastavlja razvoj poslovne grupe i širenje proizvodnih kapaciteta u Srbiji.

U sastavu BIMAL grupe danas posluju fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL u Brčkom i BIMAL Sunce u Somboru, BIMAL Trading i BIMAL Invest u Beogradu, BIMAL Agri u Bečeju, Žitopromet i Institut za razvoj i unapređenje poljoprivrede – IRUP u Brčkom.

Komentari

Vaš komentar