Otvorena petlja Batajnica, predsednik kaže pre roka, a da li je baš tako?

Biznis 07. apr. 202119:48 > 19:4927 komentara
Podeli:

Otvorena je petlja Batajnica, kojom se to beogradsko naselje povezalo i sa autoputem i sa starim novosadskim putem. Prvi put smo uspeli da napravimo nešto i pre roka i za manje novca, poručio predsednik države, mada se, kako je samo objasnio, ranije raspitivao kod nadležnih zašto ova deonica nije urađena prethodnih godina.

Predsedniče, napravili smo put, objasnio je direktor Koridora Aleksandar Antić, a u pojašnjenju mape i te kako je aktivno učestvovao i zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Iako duga 3,5 kilometara, nova Batajnička petlja ima nemerljiv značaj.

„Nadam se da je ovo zaista početak jedne nove ere, koja olakšava život građanima u svakom smislu“, rekao je predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević.

„U svakom smeru ova petlja njima znači život“, rekao je Vučić.

Povezane vesti

Dogovor sa Štrabagom vredan 9,6 miliona evra postignut je pre nešto više od godinu dana. Predsednik je objasnio da je zbog dobrog rada nadzornog organa i korektnosti izvođača, cena na kraju pala na 8,8 miliona evra.

„Uspeli smo da napravimo nešto i pre roka i za manje novca i da kompletan objekat putni ima sve dozvole i nije čudo što je jutros u aprilu kad mu vreme nije pao sneg“, kaže Vučić.

A taj sneg je prvi put na Batajničkoj petlji trebalo da padne još davne 2012. kada je prvi put najavljeno njeno otvaranje, a kraj 2014. bio je sledeći rok. Pojedini mediji otvorili su petlju sredinom 2015. te pisanjem da je ona kompletno u funkciji. Puteve je na ovom mestu početkom 2018. dodatno zamrsila tadašnja nadležna ministarka Zorana Mihajlović.

„Imamo dovoljno novca da završimo ne samo projektno-tehničku dokumentaciju, koja će biti gotova do sredine leta, već i da završimo petlju. Biće potpuno završena do kraja 2019. godine“, rekla je ona 14. februara 2018. godine.

A onda su konačno prošlog maja ministarka i predsednik države uzaludno predviđali da će petlja biti otvorena do kraja 2020. Iako je Mihajlović tvrdila da pare nisu problem i da para ima, na naše današnje pitanje zašto ovaj put nije završen ranijih godina, predsednik kaže…

„Pa nije, pa nije bilo ništa urađeno ranije, pa nije ni Miloš Veliki bio urađen ranije, ni 70 godina ranije, ja sam pitao zašto Batajnička petlja nije ranije i Drobnjaka i mnoge druge, ne može, nekad morate da obezbedite finansiranje, obezbedite pare, ne padaju pare s neba, nisu to građani došli pa nam uplatili više, kažu ljudi to su naše pare, pa naše pare bile su i pre deset godina pa što nismo dobili ni jednu novu bolnicu“, kaže Vučić.

Vučić je objasnio da danas ne može ni da se nacrta šta se sve u Srbiji gradi i najavio da će za koji dan početi rekonstrukcija puta Donji Milanovac-Kladovo, u dužini od 60 kilometara. To je valjda nacrtano.

Komentari

Vaš komentar