Otpušteni sindikalista i Jura u dva sudska postupka, održano ročište za jedan

Biznis 09. dec 202122:36 > 22:371 komentar
Podeli:

Sindikalista iz leskovačkog pogona Jura korporacije Predrag Stojanović, i dalje je na sudu protiv kompanije Jura, jer je u aprilu ove godine dobio otkaz zbog „povrede radne discipline“. On je, naime, u javnosti iznosio podatke o radnim uslovima u fabrici i onemogućavanju sindikalnog organizovanja.

Stojanović i Jura trenutno su akteri u dva sudska postupka pred leskovačkim Osnovnim sudom. Danas je održano prvo ročište po Stojanovićevoj tužbi, a njegova pravna zastupnica rekla je da ima utisak da pravosuđe „balansira“ između prava zaposlenih u odnosu na strane kompanije.

„U obrazloženju o otkazu je navedeno da je Predrag učestvovao u dokumentarnoj emisiji Moderni robovi. Da je na portalima Jugmedije davao izjave koje, navodno, nisu istinite – kako tvrdi tužena kompanija Jura. Međutim, to sve nije tačno jer je on upravo u svojstvu poverenika sindikalne organizacije u kompaniji Jura i davao te izjave“, navodi Melanija Petač, pravni zastupnik otpuštenog sindikaliste.

Zoran Marković, predsednik Sindikata metalaca Srbije, je rekao da je Stojanović jednostavno rekao da se ne produžava ugovor tim radnicima, da imaju problema i u toku epidemije kovida-19… „Da imaju sve te probleme koji su jednostavno dokazani. Ovde je samo došlo do nekog nerazumevanja od strane investitora koji jednostavno smatra da ne treba da ima sindikata“, navodi Marković.

Komentari

Vaš komentar