Obustavljena javna nabavka za komunalnu miliciju za palice, pištaljke, lisice…

Biznis 23. jun 202114:203 komentara
Izvor: N1

Nabavka službene i zaštitne opreme za komunalne milicionare u Beogradu, procenjene vrednosti 1,96 miliona dinara je - obustavljena, jer u roku nije dostavljena nijedna ponuda. Drugi, znatno skuplji deo u okviru iste javne nabavke koji se odnosi na letnju i zimsku odeću i obuću, što podrazumeva i nove uniforme, privremeno je suspendovan pošto je podneto tri zahteva za zaštitu prava ponuđača još dok je nabavka bila u toku.

Vrednost javne nabavke koju je Grad Beograd raspisao za kupovinu uniformi, obuće i opreme za komunalne milicionare vredna je 157,7 miliona dinara. Ova nabavka sastoji se od dve partije – jedna je letnja i zimska odeća i obuća za koju je planirano da se izdvoji 155,8 miliona dinara, a druga je službena i zaštitna oprema, za šta je predviđeno 1,96 miliona dinara. Druga partija je, zbog nedostavljanja ponuda – obustavljena.

Pročitajte još:

Kako se navodi na Portalu javnih nabavki, Sekretarijat za opšte poslove Grada Beograda doneo je Odluku o obustavi postupka javne nabavke pošto u roku za podnošenje ponuda nije dostavljena – nijedna.

Komunalna milicija, tako, ovaj put neće nabaviti stotinu novih gumenih palica, stotinu lisica, niti po sto pištaljki i tablica sa natpisom „Stop – komunalna milicija“.

Drugi deo ove nabavke, vredan više od 157 miliona dinara, odnosi se na nove uniforme, letnje i zimske, ali i letnje i zimske rukavice, patike, cipele…

Portal javnih nabavki

 

Nova ekonomija je početkom maja pisala da se za komunalne milicionare nabavljaju zimske rukavice od jagnjeće kože, ali i patike koje gotovo identično odgovaraju Adidas modelima obuće.

U tekstu se podseća da su uniforme za komunalne milicijace (ranije komunalne policajce) bile nabavljane prethodnih godina u nekoliko navrata, ali za višestruko manje svote novca. Tako je u tu svrhu 2015. godine izdvojeno oko 15 miliona dinara, 2016. godine 7,8 miliona, a 2017. godine 26 miliona dinara.

Broj komunalnih milicionara tokom godina nije znatno varirao, pa ih je 2015. godine bilo 311, kako je tada objavio Istinomer, sada ih ima 320, dok zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavljuje da će ih sledeće godine biti 600.

Komentari

Vaš komentar