Obradujte svoje najmilije jedinstvenim novogodišnjim poklonom

Biznis 21. dec. 202114:59 > 29. dec. 2021 14:22
Podeli:
Izvor: Pixabay/Bob_Dmyt

Novogodišnji i božićni praznici su period godine koji je omiljen kod svih ljudi, jer je sinonim za odmor, vreme proveden o sa prijateljima i porodicom, ali i za planiranje ciljeva koje želimo da ostvarimo u novoj kalendarskoj godini. Takođe, ovi praznici donose sa sobom veliku količinu sreće, naročito kroz tradiciju međusobnog darivanja.

Poklanjanje je tradicija koja je već vekovima prisutna među ljudima. To je čin darivanja članovima porodice, prijateljima, voljenim osobama, poslovnim partnerima i ostalim ljudima u vašem životu koji imaju značaj.

Pokloni, sa sociološke tačke gledišta, služe za održavanje društvenih odnosa i u velikoj meri mogu da doprinesu socijalnoj koheziji. Takođe, darovi, kao po pravilu, čine one koji primaju poklon srećnijim, voljenim i zahvalnim.

Važan aspekt u mnogim kulturama i civilizacijama na svetu čini način na koji se pokloni pakuju. Tako se u zapadnim kulturama pokloni najčešće umotavaju u ukrasne papire, uz poseban detalj koji može zadržati poruku za primaoca poklona ili potpis onoga ko je taj poklon darovao. U drevnim kulturama, kao što je kineska, pokloni se pakuju u ukrasne papire crvene boje, jer ta boja simbolizuje sreću.

Darovi su naročito omiljena stvar među decom, ali je činjenica da ni „stariji“ nisu imuni na radost koju taj čin donosi i predstavlja.

Čin darivanja predstavlja izraz ljubavi, prijateljstva, zahvalnosti, ali i solidarnosti i pružanja uzajamne pomoći.

Nova godina je praznik koji je za svakog čoveka jedno od najranijih sećanja na trenutke sreće, porodičnog okupljanja i bezbrižnog perioda punog radosti i nezaboravnih momenata.

Tokom dočeka Nove godine, dakle 31. decembra, jedan od glavnih običaja jeste da se razmenjuju upravo pokloni, koji su simbol želja za uspešnu narednu godinu. Oni su idealna prilika da iznenadite i obradujete vaše najmilije nečim što žele i što vi znate da bi ih obradovalo.

U moderno vreme u kom živimo, kupovina poklona je dostupnija nego ikada, prvenstveno zbog mogućnosti onlajn kupovine.

Ni u Srbiji nije drugačija situacija, a po rezultatima istraživanja iz maja prošle godine, oko 70 odsto korisnika platnih kartica u Srbiji nabavlja robu i usluge posredstvom interneta.

Podaci Narodne banke Srbije (NBS) pokazuju da je broj internet prodajnih mesta u našoj zemlji porastao sa 741 na kraju 2018. na čak 2.013 krajem 2020. godine.

Pogodnosti koje će ulepšati kupovinu za sve članove porodice

Kompanija Visa je za novu prazničnu pripremila niz premium pogodnosti za godinu koja nas očekuje. Ove pogodnosti su skrojene i prilagođene željama korisnika, a glavni cilj im je da ulepšaju iskustvo kupovine za sve članove porodice.

Izvor : Promo

Za sve korisnike Visa Gold, Visa Platinum i Visa Infinite kartice, na raspolaganju su sledeće pogodnosti plaćanja:

The Body Shop je engleska kompanija koja proizvodi kozmetičke proizvode. Imaju više od 2.000 prodavnica u preko 50 zemalja širom sveta. Svi korisnici Visa Gold, Visa Platinum i Visa Infinite kartica imaće 10 odsto popusta na sve proizvode u ovim prodavnicama do 15. juna 2022. godine.

Izvor : Promo

Converse je američka kompanija koja, između ostalog, stoji iza proizvodnje legendarnih patika, popularnih „starki“, koje su već decenijama omiljena obuća svim generacijama. Oni su kompanija sa velikom tradicijom, osnovana davne 1908. godine. Korisnici Visa Gold, Visa Platinum i Visa Infinite kartica do 15. novembra 2022. godine ostvaruju 10 odsto popusta na sve proizvode u Converse Srbija prodavnicama.

Izvor : Promo

Lego kocke su deo odrastanja gotovo svakog deteta. Njihove plastične kockice, koje se proizvode već decenijama, omiljene su igračke svih mališana.  Obradujte najmlađe članove Vaše porodice nekim od Lego proizvoda i uz Visa Gold, Platinum i Infinite kartice ostvarite pet odsto popusta prilikom onlajn plaćanja, uz poseban promo kod, na iStore.rs do 31. januara 2022. godine.

Izvor : Promo

Bomar je jedna od vodećih kompanija u Srbiji, specijalizovana za oblast prodaje satova, nakita i optike. Osnovana je 1990. godine. Za sve korisnike Visa Gold, Visa Platinum i Visa Infinite kartice omogućen je popust od 15 odsto na onlajn plaćanja preko bomar.rs uz poseban promo kod, kao i na kupovine u @bomar.satovi prodavnicama do 31. januara 2022. godine.

Izvor : Promo

Belodore parfimerije su jedinstvene na ovim prostorima. Svojim klijentima nude širok asortiman luksuznih i jedinstvenih niche parfema. Postoje od januara 2017. godine, a do danas su svoje poslovanje proširile na više zemalja, a od 2020. su i u Srbiji. Uz Visa Gold, Visa Platinum i Visa Infinite kartice, možete ostvariti do 15 odsto popusta na niche parfeme u Belodore parfimerijama. Akcija traje do 1. juna 2022. godine.

Izvor : Promo

Gigatron je, od svog osnivanja 2003. godine, jedan od lidera na tržištu tehnike u Srbiji. U lancu maloprodajnih objekata širom Srbije, nude sveobuhvatni asortiman IT uređaja, potrošačke elektronike i bele tehnike. U saradnji sa kompanijom Visa, Gigatron za sve korisnike Visa Gold, Visa Platinum i Visa Infinite kartice nudi pet odsto popusta na onlajn plaćanje na gigatron.rs veb prodavnici do 31. decembra 2022. godine.

Izvor : Promo

O svim prazničnim premium pogodnostima, koje je kompanija Visa omogućila za svoje klijente, možete se dodatno informisati na ovom sajtu.