Obradović: Građani sve češće koriste elektronske platforme, štede vreme i novac

Biznis 04. okt 202118:04
Marija Obradović
Izvor: FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović izjavila je da građani Srbije sve češće koriste elektronske platforme, te da je više od 320.000 građana i 13 hiljada privrednih subjekata tokom prethodne godine dobilo eSanduče.

U svom obraćanju učesnicima 21. Beogradskog ekonomskog foruma, Obradović je istakla da je dvogodišnji Program razvoja elektronske uprave, kojim je predviđen razvoj više od 300 novih elektronskih usluga i servisa za građane i privredu, početak izgradnje najsavremenije digitalne administracije.

„Samo tokom protekle godine institucije javne uprave su 10 miliona puta koristile eZUP (informacioni sistem za elektronsku razmenu podataka svih organa javne uprave), odnosno razmenile podatke iz službenih evidencija, čime smo smanjili odlazak građana pred šaltere, štedeći im dragoceno vreme i novac“, naglasila je Obradović.

Prema njenim rečima, veliki pomak ostvaren je i na lokalnom nivou, a ministarstvo je reformski proces nastavilo i tokom pandemije kovida-19.

Beogradski ekonomski forum održava se 04. i 05. oktobra, a ministarka Obradović obratila se na panelu o novim reformskim programima Vlade Srbije za period 2021-2023. godine, navedeno je u saopštenju ministarstva.

Komentari

Vaš komentar