Vučić potvrdio da će razgovarati sa Putinom o gasu za Srbiju

Biznis 21. maj. 202212:34 > 15:5237 komentara
Podeli:
gasovod gasprom
Izvor: REUTERS/Maxim Shemetov/File Photo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će naredne nedelje, utorak, sredu ili četvrtak, razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a teme će biti količine gasa za Srbiju, cena i sigurnost snabdevanja.

Vučić je za TV Pink rekao da će ova treća tema biti problem, jer sigurnost snabdevanja je tema koja ne zavisi ni od Srbije, niti Rusij.

Podsetimo, „Večernje novosti“ su danas objavile da će Vučić i Putin sledeće nedelje imati telefonski razgovor koji će biti presudan kada je reč o gasnom aranžmanu između dve države.

Prema pisanju tog lista, od ishoda tog razgovora zavisiće koliku cenu za gas će ubuduće plaćati Srbija i na koliko će ugovor biti oročen.

Aktuelni desetogodišnji aranžman ističe 31. maja i načelni pregovori dveju strana na nivou kompanija su započeti, ali se očekuje da dvojica državnika stave pečat i da preciziraju uslove pod kojima će Srbija dobijati gas pred jednu od najneizvesnijih zima u poslednjih nekoliko decenija, imajući u vidu da svet potresa jaka energetska kriza zbog rata u Ukrajini i sankcija koje je protiv Moskve uveo Zapad, navode Novosti.

Komentari

Vaš komentar