Nova.rs: Milenijum tim uz vinograde kupio veštačko jezero

Biznis 04. feb 202121:51 > 22:177 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Firma Milenijum tim, bliska SNS-u i poznata pre svega po spornoj gasifikaciji i izgradnji Beograda na vodi, osim što je postala vlasnik vrednog zemljišta sa šumom i vinogradima, od kompanije Navip u stečaju kupila je i veštačko jezero, objavio je portal Nova.rs.

Ko je kupac vrednog zemljišta od gotovo 200 hektara u okolini Leskovca, na kome su zasadi vinograda i šuma, krilo se mesecima. Da je reč o “ozbiljnom privredniku” iz Beograda nagovesto je gradonačelnik Leskovac Goran Cvetanović ali nije hteo da kaže ko stoji iza kupovine vredne imovine Navipa u stečaju.

Povezane vesti

Do dokaza da iza te kupovine stoji Milenijum tim, došao je portal Nova.rs. U rešenju Privrednog suda u Beogradu navodi se da je 185 hektara kupila firma Alea Consulting sa sedištem u Beogradu. Direktor te firme je Ivan Bošnjak, jedan od vlasnika Milenijum tima. Ta imovina plaćena je 67.7 miliona dinara, odnosno oko 3.000 evra po hektaru, piše Nova.rs.

Vinogradi, šume, njive i pašnjaci

Kako pokazuje dokument do kojeg je došla Nova.rs, Milenijum je ovom kupovinom postao vlasnik oko dvadesetak parcela sa zasadom vinograda treće klase, ali i vlasnik šuma, njiva, pašnjaka.

Uz to Milenijum tim je postao vlasnik i jednog veštačkog jezera. U dokumentu se može videti da je reč o katastarskoj parceli 6713 u katastarskoj opštini Vinarce.

U pitanju je, kako se navodi, veštačko jezero površine od 8.763 metara kvadratnih. U leskovačkom kraju je poznato pod nazivom Vinaračko jezero.

Kako se navodi, kupac ove vredne imovine je Alea consulting, iza koje stoji Milenijum tim čiji su vlasnici Ivan Bošnjak i Stojan Vujko.

U zvaničnim podacima objavljenim na sajtu Agencije za privredne registre, navodi se da je direktor Alea Consalting Ivan Bošnjak jedan od vlasnika firme Milenijum tim.

Osim toga u Alea Consaltingu udeo u vlasništvu od 45 odsto ima Milenijum tim a ostatak od 55 odsto Tihomir Joldžić, državljanin BiH, navode na portalu Nova.rs.

Firma za sve državne poslove

Milenijum tim je, piše Nova.rs kupovinom Navipovog zemljišta odnosno vinograda, svoj biznis posle gasifikacije, građevinarstva, banjskog turizma proširio svoj biznis i na vinogradarstvo.

Ovo preduzeće je dovođeno u vezu prvo sa SPS-om a sada sa naprednjacima.

Povezivani su sa visokim funkcionerom socijalista Dušanom Bajatovićem, budući da su se, prema pisanju medija, prihodi “Milenijum tima” drastično uvećali u vreme početka saradnje sa Srbijagasom na čijem čelu je Bajatović. Upravo ova firma radila je nejveći broj poslova sporne gasifikacije u Srbiji.

Vlasnici “Milenijum tima” Ivan Bošnjak i Stojan Vujko su se pojavili i u nekoliko njegovih predizbornih spotova.

Međutim, firma “Milenijum tim” uradila je i niz projekata na prostoru Beograda na vodi – gradila saobraćajnice, promenadu i kafić Savanova, stanove za pripadnike službi bezbednosti…

Istraživački portal KRIK je objavio i da je Predrag Mali, brat ministra Siniše Malog, godinama vozio “audi”, koji je u jednom trenutku bio u vlasništu “Milenijum tima”.

Nakon rušenja u Savamali, upravo je “Milenijum tim” nekoliko meseci kasnije obavio rušenje preostalih objekata.

Portal Nova.rs podseća i da je ova firma je nedavno sklopila ugovor o strateškom partnerstvu sa GP Mostogradnja.

Komentari

Vaš komentar