Nova ekonomija: Za kovid bolnicu u Novom Sadu iz budžeta još 266 miliona dinara

Biznis 30. avg. 202114:034 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/JAROSLAV PAP

Za izgradnju kovid bolnice u Novom Sadu opredeljeno je još 266 miliona dinara iz budžetske rezerve. Novac je preusmeren od sredstava Ministarstva privrede koja su bila predviđena za subvencije privatnim preduzećima radi ublažavanja posledica pandemije, piše Nova ekonomija.

Sredstva rezerve, u iznosu od 266 miliona, raspoređuju se Ministarstvu odbrane „radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za pribavljanje u svojinu Srbije, putem izgradnje, objekta bolnice do 600 kreveta sa pratećom infrastrukturom, pristupnim objektima i priključnim saobraćajnicama u Novom Sadu“, piše u rešenju Vlade Srbije.

Pročitajte još:

Ovo nije prvi put da se sredstva prvobitno predviđena za druge namene preusmeravaju za kovid bolnicu u Novom Sadu, navodi Nova ekonomija.

Tako je početkom jula, za potrebe izradnje ove bolnice prebačeno ukupno 1,37 milijardi dinara, odnosno oko 11,6 miliona evra iz budžeta Ministarstva zdravlja i Ministarstva privrede.

Ministarstvu odbrane je potom, kako se navodi, u avgustu za izgradnju ove bolnice preneto još 447 miliona dinara, takođe iz budžeta Ministarstva privrede.

Kamen temeljac za kovid bolnicu u Novom Sadu postavljen je krajem aprila ove godine kada je i najavljeno da bi ona trebalo da bude završena u „vrlo kratkom roku“, do 1. septembra.

Komentari

Vaš komentar