Niš: Na listi za dodelu subvencija za zamenu ložišta 61 domaćinstvo

Biznis 11. avg. 202111:391 komentar
Podeli:
Izvor: N1

Od 105 domaćinstava iz Niša koja su konkurisala za dobijanje bespovratnih subvencija za zamenu postojećih uređaja za grejanje na ugalj i drva, na preliminarnoj listi onih kojima su sredstva odobrena našlo se 61 domaćinstvo, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

Navedeno je takođe da će 61 domaćinstvo dobiti ukupno nešto više od pet miliona dinara, od 17,6 koliko su obezbedili Grad Niš i Ministarstvo zaštite životne sredine, tako da je izvesno da će konkurs biti ponovoljen.

Pročitajte još:

Iz preliminarne liste se vidi da je najveće interesovanje građana Niša bilo za zamenu postojećih uređaja za grejenje uređajima na pelet i za tu namenu sredstva će dobiti 41 domaćinstvo.

Najveći broj njih dobiće po 90.000 dinara, što je maksimalni iznos za tu namenu.

Za priključenje na gasovodnu mrežu subvencije će dobiti 19 domaćinstava, a njima će biti uplaćeno maksimalno po 80.000 dinara.

Samo jedno domaćinstvo dobiće subvencije za priključenje na sistem daljinskog grejanja i to od maksimalno mogućih 200.000 dinara, dobiće nešto više od 173.000 dinara.

Nelegalizovani objekat, nedostavljanje potvrde o redovnom izmirivanju poreza na imovinu i prebivalište van Niša, neki su od razloga zbog kojih je zahtev 44 domaćinstva za dodelu subvencija odbijen.

Grad Niš i Ministarstvo za zaštitu životne sredine su u cilju smanjenja zagađenja vazduha u Nišu obezbedili sredstva za isplatu subvencija za zamenu postojećih uređaja za grenje, efikasnijim.

Komentari

Vaš komentar