Nikezić: Srbiju očekuje veća inflacija

Biznis 06. maj. 202219:537 komentara
Podeli:
Novčanik, pare, dinari, novac,
Izvor: Shutterstock

Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić ocenio je danas da je "srpska ekonomija na korak od potpunog kolapsa" i istakao da smo "došli do provalije i hrabro zakoračili napred".

Pročitajte još:

„Manjak u budžetu u tri meseca je tri puta veći nego u istom periodu prošle godine i iznosi čak 72 milijarde dinara. Da bi se to pokrilo, svaka porodica u Srbiji je za samo tri meseca zadužena za novih 200 evra. Sa tih skoro pola milijarde evra novih kredita javni dug države prešao je 31 milijardu evra“, rekao je Nikezić, navodi se u saopštenju SSP.

On je ocenio da Srbiju očekuje još veća inflacija, promena kursa koji se brani zaduženjem, ali i smanjenjem deviznih rezervi za preko dve milijarde evra.

„I ono što je najgore, skoro ništa od svega toga nije posledica rata u Ukrajini, koji je počeo krajem februara. Nije rat uništio Telekom i EPS, već nestručno vođenje i ogromna pljačka. Umesto da izvezemo struju za milijardu evra, za toliko smo je uvezli u poslednjih šest meseci. Takvim neodgovornim ponašanjem države došli smo i do toga da je uvoz u prva tri meseca bio za 2,7 milijardi evra veći od izvoza“, istakao je Nikezić.

Komentari

Vaš komentar