Nikezić: Skupo zaduživanje Srbije

Biznis 25. feb. 202111:3523 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Novim zaduženjem od milijardu evra Aleksandar Vučić je potvrdio i odakle pare za najavljenu pomoć od 60 evra, pa je sad jasno da neće biti nikakvog poklona ni pomoći države, već samo dodatni dug i teret za buduće generacije, ocenio je danas predsednik resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić.

„Dok se Slovenija zadužuje po negativnoj kamatnoj stopi od -0,096 odsto, Vučić je sa kamatom od 1,92 odsto zadužio sve ljude u Srbiji za još milijardu evra i time još jednom potvrdio da smo jedna od najgorih evropskih ekonomija“, naveo je u pisanoj izjavi Nikezić.

On je ocenio da će „od novog zaduženja“ biti isplaćeno 60 miliona evra za obračunavanje zarada u javnom sektoru, što je „samo jedan od hiljadu primera kako se iz javnog sektora izvlače pare za ljude bliske vlasti“.

„Ceo Vučićev ekonomski sistem počiva samo na zaduživanju: od kineskih i turskih kredita za građevinske projekte, preko evroobveznica za isplatu plata i penzija, zajmova Abu Dabija za pokrivanje rupe u budžetu, kineskog kredita za nabavku medicinske opreme, pa do milijardi evra novog duga javnih preduzeća kojim se finansiraju partijski projekti“, ocenio je Nikezić.

On smatra da će „zbog tako neodgovornog upravljanja finansijama javni dug preći 50 milijardi evra, a Vučić će već ove godine ući u istoriju kao predsednik koji je zadužio Srbiju više nego svi njegovi prethodnici zajedno“.

Komentari

Vaš komentar