Nikezić Malom: Inflacija prosečnom radniku pojela 525 evra ove godine

Biznis 07. dec. 202116:118 komentara
Podeli:
Izvor: Pixabay

Nemate nijedan jedini razlog da se hvalite rezultatima vaših ekonomskih mera pošto su dovele do toga da je inflacija prosečnom radniku ove godine pojela 525 evra, a vi se danas hvalite uplatom pomoći od 20 evra, poručio je Dušan Nikezić, predsednik resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde ministru finansija Srbije Siniši Malom.

Nikezić navodi još šest rezultata ekonomskih mera aktuelne vlasti navodeći da one „bukvalno gase Srbiju“.

Pročitajte još:

„Zemlja koja bi mogla da hrani pola Evrope ima rast cene brašna od 77 odsto, ulja 57 odsto, povrća 40 odsto, a mesa preko 30 procenata“, ukazao je Nikezić.

On je podsetio da zemlja koja proizvodi struju iz sopstvenog uglja i reka najavljuje poskupljenje struje od preko 100 odsto za privredu.

„Nemate nijedan jedini razlog da se hvalite rezultatima vaših ekonomskih mera pošto su dovele do toga da su prosečne penzije danas realno niže nego 2012. godine, da preko polovine stanovnika živi na ivici siromaštva, da 83 odsto radno sposobnih želi da napusti zemlju, a svake godine 50.000 mladih to i učini“, dodao je Nikezić.

On je podsetio i da je u prethodnih 12 meseci broj rođenih bio samo 60.914, što je manje za dva odsto, dok je broj umrlih 136.535 i veći je za 32 odsto.

„Kao što vidite, vaše ekonomske mere bukvalno gase Srbiju i zato je dobro što posle 3. aprila više nećete biti u prilici da upropaštavate ovu zemlju“, poručio je Nikezić Siniši Malom.

Komentari

Vaš komentar