Nikezić: Krompir skuplji zbog svadbi? Pa koliko je onda poskupeo ruzmarin!?

Biznis 18. avg 202209:4625 komentara
Podeli:
svadva venčanje ruzmarin odelo
Izvor: Shutterstock

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić ocenio je da je guvernerki Narodne banke Srbije Jorgovanki Tabaković očigledno smešno što su cene neprerađene hrane u Srbiji povećane 24,8 odsto, a u evrozoni samo 11 odsto, čim je pokušala da rast cene krompira od 152 odsto opravda povećanjem broja svadbi nakon pandemije. Pa koliko je onda po vama poskupeo ruzmarin, upitao je Nikezić guvernerku.

„Lako je vama da se šalite sa rastom cena hrane, pošto vam na hranu odlazi pet odsto plate, dok većina srpskih porodica na hranu troši preko 50 odsto mesečnih primanja i nije im nimalo smešno“, poručio je Nikezić guvernetki Tabaković u pisanoj izjavi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Umesto šaljivih komentara, zašto se niste zapitali kakvu ste agrarnu politiku vodili poslednjih 10 godina, pa ste doveli do toga da zemlja koja može da prehrani pola Evrope ima dva i po puta veći rast cena hrane nego EU“, dodao je on.

Potpredsednik SSP-a je upitao i kako je moguće da je Srbija danas zemlja u kojoj poljoprivrednici primaju najmanje subvencije u Evropi, a građani plaćaju najskuplju hranu?

„Kome je otišla razlika? Uvoznicima? Trgovcima? Špekulantima“, pita Nikezić.

To su pitanja na koja guvernerka, prema Nikezićevim rečima, mora da odgovori i preduzme odgovarajuće mere, budući da je centralna banka ovlašćena da inflaciju drži pod kontrolom.

„Pošto očigledno ne umete da obuzdate podivljalu inflaciju, bolje je da podnesete ostavku i nastavite da šalite sa cenama hrane i svadbama u nekom zabavnom programu“, poručio je Nikezić guverneki Tabaković.

Komentari

Vaš komentar