Nedimović: Opravdanja za nestašicu šećera od pokvarene pakerice do soka od zove

Biznis 25. maj. 202213:38 > 13:4132 komentara
Podeli:

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da šećera u Srbiji ima dovoljno, a da su prethodnih dana nestašicu pokušali da mu pravdaju sezonom pravljenja soka od zove i slatka od jagoda. Ministar kaže da je mnogo slučajnosti, pa se tako kod jednog proizvođača pokvarila i pakerica za šećer od jednog kilograma, a uočene su i nepravilnosti u maloprodajnim objektima.

„Meni su pokušali juče i prekjuče da objasne da je to zbog soka od zove i slatkog od jagoda. Ja sam njih pitao je li vi mislite da sam ja toliko lud. Ja sam možda ministar, ali dolazim iz poljoprivrednog kraja i znam kako se pravi sok od zove i slatko od jagoda“, rekao je Nedimović novinarima.

Pročitajte još:

On je istakao da šećera ima dovoljno u bilansima i da će biti distribuiran.

Kako kaže, za nestašicu su odgovorni građani koji prave zalihe, preprodavci koji kupuju po 200 kilograma i pokušavaju da po višim cenama prodaju preko granice, ali i proizvođači kojima se "pokvarila pakerica".

"Odjedanput se pokvarila pakerica jednog proizvođača šećera. I to ona kilska za domaćinstva, a nije ona od 25 kilograma za prerađivače i industriju. Nešto mnogo slučajnosti na jednom mestu", rekao je Nedimović.

Dodaje da su uočene i nepravilnosti u maloprodajnim objektima gde šećer umesto na rafovima u magacinima. Kako kaže, zbog toga je tržišna inspekcija na terenu.

A šta kažu građani u Nišu o nestašici:

Komentari

Vaš komentar