Ne davimo Beograd: Najveća investicija – jarbol na Ušću od 262,2 miliona dinara

Biznis 25. feb 202110:23 > 10:3242 komentara
Podeli:
Izvor: Shutterstock

U najnovijem planu javnih nabavki Sekretarijata za investicije grada Beograda najveća investicija za ovu 2021. godinu, u iznosu od čak 262 miliona i 200 hiljada dinara opredeljena je za izgradnju megalomanskog jarbola na Ušću, saopštila je inicijativa "Ne davimo Beograd".

Na trošak za „Izradu tehničke dokumentacije i izvođenje radova napostavljanju jarbola i uređenju platoa na lokaciji Park Ušće“ treba dodatii million dinara za tehnički pregled radova i šest miliona dinara za stručni nadzor, ukazuje se u saopštenju.

Izgradnja jarbola predstavlja, navodi se, najveći iznos u planu javnih nabavki Sekretarijata za investicije, i skoro je duplo veći od planiranog izdatka za „Izvođenje radova na dogradnji fiskulturne sale i rekonstrukciji aneksa OŠ ‘Stevan Sremac’ u Dobanovcima“ gde je planirano 189 miliona dinara, ili radova radova na dogradnji, nadgradnji, rekonstrukciji i adaptaciji objekta Omladinskom pozorišta „Dadov“ za koji je predviđeno 115 miliona dinara.

Kako se ukazuje, ovim se nastavlja trend gradske uprave kojim se megalomanskim nacionalnim simbolima, žele prikriti nesposobnost u upravljanju gradom i skrenuti pažnja sa gomile problema sa kojima se građani i građanke Beograda svakodnevno susreću, kao što su zagađenje, korupcija, loš javni prevoz, gužve u saobraćaju.

„Ljubav prema domovini ili prema našem gradu, umesto megalomanskim bizarnim projektima, treba da se pokaže ulaganjem u zadovoljavanje potreba građana, održavanjem sistema, ulaganjem u infrastrukturu ili brigom prema najugroženijima. Ovo što vlast radi je podizanje bilborda sebi i rasipanje
novca građana pored toliko problema koje imamo“, izajavio je ovim povodom Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd.

Komentari

Vaš komentar