Ne davimo Beograd: Milenijum tim namerava da sruši zgradu Instituta Goša

Biznis 09. mar 202110:417 komentara
Podeli:
Izvor: n1

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je danas da Grad Beograd omogućava kompaniji "Milenijum tim" rušenje istraživačko-razvojnog instituta Goša, kako bi na tom placu izgradila stambeno-poslovni kompleks.

„Scenario je prepoznatljiv. Milenijum tim je kao jedini ponuđač kupio taj institut da bi ga navodno učinio efikasnijim, ali odmah nakon isteka dvogodišnje obaveze čuvanja delatnosti preduzeća, kreću u ostvarivanje svoje prave namere“, navodi u saopštenju Ne davimo Beograd.

Oni su kazali da je gradska uprava objavila javni uvid u nacrt plana detaljne regulacije područja između ulica Preševske, Batutove i Milana Rakića i granice kompleksa OŠ „Veljko Dugošević“ – preciznije kompleksa Instituta „Goša“ na Zvezdari.

Prema njihovim rečima, tim planom umesto zgrade Instituta Goša predviđena je izgradnja velikog stambeno-poslovnog kompleksa od ukupno 22.389 kvadratnih metara od kojih je preko 17.000 novih kvadrata predviđeno za stanovanje, a 4.400 za poslovne namene.

„Podsećamo da je taj Institut država krajem 2018. godine prodala firmi Millenijum tim po početnoj ceni od 970.125 evra. Na tom tenderu Milenijum tim je bio jedini ponuđač. Izrada tog plana pokrenuta je malo posle isteka roka od dve godine koji je po ugovoru o privatizaciji Instituta ‘Goša’ bio obavezan period u kome se ne sme menjati delatnost preduzeća, niti dalje raspolagati njenom imovinom“, kazali su iz Inicijative Ne davimo Beograd.

Komentari

Vaš komentar