NALED odgovara na kritike nacrta zakona o sezonskom radu

Biznis 27. sep. 202119:001 komentar
Podeli:

Nacrt zakona o sezonskim poslovima je u skladu sa važećom zakonskom regulativom. Predloženo zakonsko rešenje temelji se na analizi stanja, regulatornog okvira, procedurama angažovanja koje su pokazale da su nacrtom pokrivene izabrane delatnosti u kojima je rad na crno najzastupljeniji, odgovaraju u Naledu na kritike da je nacrt zakona na štetu radnika. Nov zakon je bio neophodan jer ima više od 30 odsto izmena u odnosu ne prethodni, kaže Irena Đorđević iz Naleda.

„Povremeni karakter ovih poslova uznači da vi možete da radite samo 15 dana u mesecu, maksimalno 90 dana godišnje. Uvedeno je i pisano obaveštenje o uslovima rada – više nije usmeni dogovor već pisano obaveštenje što je takođe u skladu sa direktivom EU“, kaže Irena Đorđević.

Pročitajte još:

Važna odredba, navodi, tiče se zabrane prevođenja radnika.

„U zakonu eksplicitno stoji da poslodavac nema prava da angažuje radnika po ovom sistemu ukoliko mu je u prethodna tri meseca otkazao ugovor o radu“, pojašnjava sagovornica Infobiza.

Takođe, dodaje, na predlog sindikata uvedene su i kvote.

„Tokom javne rasprave bile su različite sugestije o kvotama – kako da se izmene. Videćemo sada šta će biti konačna verzija – potrebno je naći pravi balans. Kvote podrazumevaju da spram broja stalno zaposlenih možete da imate samo određeni procenat angažovanih radnika i po ovom osnovu. Uvedena je i radna perspektiva, što je takođe jedna od novina predviđena samom direktivom EU. To znači da ako neko radi do maksimalnog vremenskog perioda, dakle 90 dana – daje mu se pravo da zatraži od poslodavca da u narednom angažovanju ima ugovor o radu“, navodi Irena Đorđević.

Stupanjem radnika na rad smatra se, ističe, da je zaključen rad ugovor o radnom angažovanju i radnik tada ostvaruje određena prava.

„Za svaki dan agažovanja, maksimalno 90 dana u godini, radnik može maksimalno da dobije godišnje 90 dana staža kod jednog poslodavca. Ima osiguranje za slučaj povrede na radu. On zadržava postojeći osnov zdravstvenog osiguranja, zadržava sva socijalna davanja – ako je bio korisnik novčane socijalne pomoći, imaće priliku da to zadrži ili porodičnu penziju, dečji dodatak…“, zaključuje Irena Đorđević.

Komentari

Vaš komentar