Nakon hakerskog napada, servisi RGZ postepeno počinju da rade od ponedeljka

Biznis 18. jun. 202218:46 > 19:3615 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Od ponedeljka 20. juna Republički geodetski zavod (RGZ) će otpočeti s postepenim puštanjem u rad prioritetnih servisa neophodnih za funkcionisanje tržišta nepokretnosti, koji su pod intenzivnim i koordiniranim sajber napadima još od 14. juna, saopšteno je.

Povezane vesti:

Kompletno puštanje svih servisa očekuje se do kraja sledeće nedelje, ukoliko sistem ne bude ugrožen novim naprednim napadima, navodi se u obaveštenju na sajtu RGZ-a.

Istakli su da su u zajedničkoj akciji stručnjaka RGZ-a, Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, Bezbednosno-informativne agencije (BIA), Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i domaćih i međunarodnih timova inženjera za IT bezbednost uspešno sproveli sigurnosni protokol u cilju zaštite kompletnog IT sistema RGZ-a.

"Zbog osetljivosti operacije koja se izvodi u cilju zaštite podataka, RGZ nije u mogućnosti da o svemu obveštava javnost već samo relevantne državne organe. Po okončanju nastalih problema javnost će o svemu biti blagovremeno obaveštena", navodi se u saopštenju.

RGZ je ranije ove sedmice saopštio da je od utorka 14. juna počeo intenzivan hakerski napad i da su radi zaštite podataka aktivirani svi bezbednosni protokoli i zaključan celokupan informacioni sistem RGZ.

Komentari

Vaš komentar