Način kako kupujemo i plaćamo je važan

Biznis 17. jun 202108:00
Izvor: Pixabay/rupixen

Moderan život koji danas živimo u većini slučajeva sa sobom donosi brz tempo života i nedostatak vremena.

Sigurno smo svi mnogo puta na svojoj koži osetili da nam ni dan koji bi trajao 48 sati ne bi bio dovoljan da završimo sve obaveze. Zato je važno da u svakom aspektu života pronađemo način kako da uštedimo vreme, za svoju porodicu, sebe, kao i sve ono što ispunjava čoveka.

Onlajn kupovina

Jedan od najefikasnijih i najsigurnijih metoda za uštedu preko potrebnog vremena jeste onlajn kupovina i onlajn plaćanja.

Po rezultatima istraživanja iz maja prošle godine, oko 70 odsto korisnika platnih kartica u Srbiji nabavlja robu i usluge posredstvom interneta. Od toga, 44 odsto potrošača obavlja onlajn kupovinu par puta mesečno, 45 odsto to čini par puta godišnje, dok sedam odsto kupuje preko interneta nekoliko puta nedeljno.

Internet trgovina je u velikoj ekspanziji u Srbiji, a to dokazuje i podatak Narodne banke Srbije (NBS) da je broj internet prodajnih mesta u našoj zemlji porastao sa 741 na kraju 2018. na čak 2.013 krajem 2020. godine.

Treba istaći i da je onlajn kupovina potpuno bezbedna.

Trgovci koji prihvataju plaćanja karticama prethodno su registrovani kod jedne od banaka i prolaze brojne kontrole. Takođe, kompanija Visa pruža brojne inovativne servise i tehnologije kako bi i trgovcima, bankama, ali pre svega korisnicima obezbedila sigurno okruženje za onlajn kupovinu.

Prilikom izbora trgovca, uvek potražite znak Visa Secure ili Verified by Visa, koji potvrđuje da su i banka i trgovac u sigurnom okruženju koji obezbeđuje kompanija Visa.

Vreme je neprocenjivo

Vreme koje uštedimo kupovinom i plaćanjem na internetu je nezamenljivo – od planiranja kupovine, preko poređenja cena i najbolje ponude, do samog izvršavanja kupovine, bez traženja parkinga i čekanja u redovima.

Jedne od kartica koje građani Srbije najviše koriste za onlajn transakcije su kartice kompanije Visa.

Ova kompanija je od 1. juna započela regionalnu kampanju u svrhu promocije onlajn plaćanja. Cilj ove kampanje je da se proširi svest potrošača u zemlji o svim prednostima onlajn kupovine Visa karticama, kao i da se otklone sumnje i rezerve prema sigurnosnim aspektima, kao i da se ukaže na olakšice koje onlajn svet pruža u ubrzanom ritmu svakodnevice.

Pored vremena, korisnici Visa kartica ostvaruju i niz pogodnosti.

Korisnici svih vrsta Visa kartica mogu da uživaju u popustima i drugim pogodnostima plaćanja na Maxi Online prodavnici, za plaćanje računa na MOJ SBB portalu, jednostavnom i inovativnom plaćanju goriva putem Drive.Go aplikacije, dok korisnici Visa premium kartica (Visa Gold, Visa Platinum i Visa Infinite) imaju i pogodnosti prilikom plaćanja u Glovo aplikaciji.

Više informacija o svim pogodnostima i ponudama prilikom plaćanja online Visa karticama se nalaze na ovom linku.