Mozzart asistira u borbi za bolju zajednicu

Biznis 03. mar. 202114:25 > 14:35
Podeli:
Izvor: Promo Mozzart

Tokom februara stigla je pomoć Crvenom Krstu, Društvu za cerebralnu paralizu, Udruženju psihologa, bolnici u Čačku, organizaciji Srbi za Srbe, Domu za decu i omladinu… Ova kompanija podržala je akciju KK Partizan "ofanzivni skok za nezbrinutu decu".

Samo u februaru mesecu, 18 donacija stiglo je na adrese različitih humanitarnih organizacija, udruženja, sportskih kolektiva. Kompanija Mozzart nastavila je još jačim intenzitetom da pomaže zajednici u jeku epidemije, najviše kroz svoje redovne akcije – “Humanitrani tiket u podne” i “Novi dresovi za nove šampione”, a podržala je i neke nove, kao što je “Ofanziva Partizana”.

Lider u priređivanju igara na sreću asistiraće Košarkaškom klubu Partizan u akciji za pomoć nezbrinutoj deci – svaki ofanzivni skok igrača juniorskog i kadetskog tima ove sezone vrednuje se sa 200 dinara. Od početka šampionata, prikupljeno je oko 90.000 dinara, a taj iznos će rasti sa svakom novom „ofanzivom“, uz pomoć Mozzarta.

Izvor : Promo Mozzart

Predstavnici ove društveno odgovorne kompanije u prethodnom periodu posetili su mnoge organizacije koje su slale apele za pomoć. Humani ljudi iz Crvenog krsta Kragujevac našli su se u problemu sa skladištenjem namirnica za spremanje hrane koja svakodnevno stiže do 563 porodice, među kojima je i 400 dece, a od Mozzarta su dobili preko potrebnu opremu za rashladni sistem.

Društvo za cerebralnu paralizu iz Valjeva već duži niz godina organizuje brojne radionice: informatička, glumačka, jezička, kreativna, psihosocijalna, zatim tribine i edukacije, kao i sportske susrete u cilju promene svakodnevnice i bogatijeg životnog iskustva osoba sa invaliditetom. Podršku su dobili i od kompanije Mozzart, koja im je donirala interaktivnu tablu sa projektorom.

Grupu mladih psihologa iz Novog Pazara okupila je ista ideja – da pomognu osobama, a naročito deci i mladima sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i njihovim porodicama, kroz širok spektar aktivnosti. U podizanju svesti o poštovanju ljudskih prava bez obzira na različitosti, odavno učestvuje i kompanija Mozzart, koja je pomogla ovom Udruženju opremanjem prostorija.

Izvor : Promo Mozzart

U 2021. nastavljen je i niz donacija koje poboljšavaju uslove u zdravstvenim ustanovama, a tehnička oprema stigla je u Opštu bolnicu u Čačku.

„Posle novčane pomoći, nabavke respiratora, kreveta za intenzivnu negu, raznih medicinskih aparata, kao i akcije podele paketa voća medicinarima, niz donacija nastavljen je tokom ključnog perioda za suzbijanje epidemije – vakcinacije stanovništva. Uoči revakcinacije na Beogradskom sajmu postavljeno je 25 dozatora za dezinfekciju ruku, a još deset je stiglo na novi punkt, u Belekspo centru“, istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Donacije sa dobitnih humanitarnih tikete značile su mnogo Domu za decu i omladinu „Jefimija“ iz Kruševca, organizaciji Srbi za Srbe, kao i Udruženju Debra.

Podrška Sofiji i Hani

Hana Varga
Izvor : Promo Mozzart

Mozzartovom drimu-timu mladih talenata pridružila se i talentovana violinistkinja Sofija Glavičić, dok je podrška stigla i za čudo od deteta iz Sente – šestogodišnja Hana Varga dobila je sto za stoni tenis kako bi i kod kuće mogla da trenira i razvija tvoj talenat.

Novi dresovi za nove šampione

Izvor : Promo Mozzart

Uoči starta prolećnog dela fudbalskih šampionata širom Srbije, mnogi klubovi dobili su novu opremu od kompanije Mozzart. Šampionske dresove obukli su fudbaleri Jedinstva i SFS Borca iz Paraćina, Žabalja, Žitorađe, kao i mlade fudbalerke Požege i ŽFK Napretka.