Momirović: Rečni saobraćaj je ključan za snabdevanje energentima

Biznis 27. sep 202212:476 komentara

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je da je rečni saobraćaj ključan za snabdevanje energentima i da će Vlada Srbije u narednom periodu pronaći načine kako da se dodatno ojača flota Jugoslovenskog rečnog brodarstva (JRB).

„U toku je najveća energetska kriza u prethodnih sedamdeset godina i ona najbolje ukazuje na sve prednosti i značaj rečnog saobraćaja za snabdevanje energentima, a pre svega se to odnosi na ugalj“, rekao je Momirović posle sastanka sa rukovodstvom JRB.

Pročitajte još

Kako je saopšteno iz ministarstva, Momirović je napomenuo da se mora obezbediti energetska stabilnost u Srbiji i da će se zemljama u regionu pružiti podrška „na isti način kao i kada je bila korona kriza“.

On je apelovao na građane da maksimalno štede energente, da budu odgovorni i solidarni.

Momirović je podsetio da država subvencioniše struju koju građani plaćaju, kao i da je ona najjeftinija u Evropi, odnosno da nije ni 20 odsto realne cene.

„Zato ukoliko želimo da održimo sve investicije, da nastavimo neverovatan ekonomski rast, moramo zajedno sa našim građanima da prođemo kroz ovu krizu, a uz pomoć JRB, železnice, kao i uz pomoć drumskog saobraćaja uspećemo da obezbedimo snabdevanje“, rekao je on.

Komentari

Vaš komentar